Schakelaars: Georgina Bon

Dit is Georgina Bon uit Bussum. Georgina is 27 jaar en opgegroeid in Blaricum.

Toen zij 2 jaar oud was, is zij uit Colombia geadopteerd en naar Nederland verhuisd. Tot haar 11e jaar leefde zij in Blaricum en toen verhuisde zij naar Huizen. Nu woont Georgina alweer 8 jaar in Bussum.

Georgina is nu nog studerend. Zij zit in haar afstudeerjaar van de opleiding SPH, hogeschool van Utrecht. Daarnaast werkt zij in de kinderopvang, bij kindervilla Bussum-Naarden. Verder houdt zij zich uiteraard bezig met amateurtoneel en zij is erg fanatiek bezig met krachttraining; ze is wel 5 tot 6 keer in de week haar spieren aan het trainen.

Georgina omschrijft zichzelf als vrolijk, extravert, verzorgend, soms lekker een tikje brutaal, maar bovenal gezellig. Volgens anderen is zij inderdaad niet op haar mondje gevallen, maar dit wordt haar snel vergeven, omdat zij erg lief en gezellig is. En nog een positief punt van Georgina is dat zij, bijvoorbeeld in haar werk, snel weet waar bij anderen hun sterke punten zitten, en deze probeert zij dan te versterken.

Vanaf 2010 is Georgina al lid van De Schakel. Georgina ontmoette Anne-Claire in de kroeg en zij werden vriendinnen. Anne-Claire was lid geworden van De Schakel en zij vertelde daarover aan Georgina. Georgina ging vervolgens een keer mee kijken en is eigenlijk nooit meer weg gegaan.

De eerste keer op toneel staan was spannend, maar zij wist al wel snel dat ze het heel erg leuk vond. Het voelde het als een warm bad waar in zij was gekomen. De Schakel was precies op het goede moment in haar leven gekomen; Georgina was er klaar voor, zeg maar. Het had ook niet eerder moeten komen, dan was zij wellicht minder enthousiast geweest.

Ze bewaart goede herinneringen aan het stuk Oliver Twist. Dit is echt een lievelingsstuk. Al van jongs af aan vond ze het een fantastisch verhaal. Het in elkaar zetten van het stuk was fantastisch. Met veel plezier gespeeld door Georgina en elke repetitie was een feestje!!

Ook bij Georgina is er wel eens iets mis gegaan. Ze zegt: ‘Tijdens een stuk viel het licht opeens uit. En toen zei ik; “Hé, het licht valt uit”. Ik dacht ik benoem het maar, haha.’

Het leukste facet van toneelspelen vindt Georgina het improviseren. Ze zegt daarover: ‘Ik merk dat ik er heel goed in ben. Ik ben niet zo goed in het leren van vaste teksten en vind het prettig om vrijheid te hebben. Zingen vind ik ook erg leuk om te doen.’

Toneelspelen is Georgina haar lust en haar leven. De Schakel is voor Georgina echt een tweede familie. Maar, zoals in iedere familie, zijn er wel eens strubbelingen onderling; dat er dingen niet lekker lopen of dat er wat problemen zijn in de communicatie-sfeer. Dat vindt Georgina dan best wat lastig.

De Schakel-familie heeft haar ook veel geleerd. In het begin kwam Georgina zichzelf nog wel eens tegen en leerde zij gelukkig al snel dat ze goed is, zoals ze is. Het mooie is, dat je jezelf bij De Schakel kwetsbaar kan en mag opstellen. Juist tijdens het toneel spelen moet je ook jezelf durven zijn om oprecht over te kunnen komen. Daar hoort die kwetsbare kant dan toch echt wel bij. En in de loop der tijd is zij verantwoordelijker geworden en heeft zij geleerd een betere time-manager voor zichzelf te worden. Dat is voor het dagelijkse drukke leven mooi meegenomen.

Voor de toekomst hoopt zij een goede sociaal werker te worden. Zij zegt daarover: ‘Ik hoop dat ik een stukje kan bijdragen aan een betere wereld. Dit zal ik zeker proberen te doen met m’n werk en ik zal me altijd bewust zijn en dankbaar zijn voor wat ik heb.’

Geef een reactie