Schakelaars: Lex van Gulik

Lex interviewen is een uitdaging. Wanneer geeft hij nou wél echt een antwoord op je vraag en wanneer neemt hij je nu in de maling?

Wat we in ieder geval weten is dat Lex 64 jaar is (en 10 maanden…). Soms voelt Lex zich veel ouder. Hij zegt zelf dat dat kan komen door zijn doordachte visie op het leven, maar dat is het natuurlijk niet werkelijk. Dat hij zich soms ouder voelt, komt voornamelijk omdat hij omdat hij nogal eens last heeft van stijve gewrichten als hij ’s ochtends zijn bed uit komt. Aan de andere kant, voelt hij zichzelf vaak veel jonger dan zijn 64 jaren. Hij staat namelijk volop in het leven en gaat dansend en springend de toekomst tegemoet. Maar ja, van al dat dansen en springen, word je dan ook wel weer wakker met spierpijn.

Oorspronkelijk is Lex van Rotterdamse oorsprong. Hij is ergens in het midden van R’dam, op een bovenetage van een kantoor, geboren. Lex is opgegroeid in een gezin met twee zussen. Nu woont hij in Bussum. Hij woont daar al 26 jaar samen met zijn partner Ingeborg en de hond.

Op dit moment doet Lex in het dagelijks leven vooral wat hij moet doen van zijn vrouw (laat het haar maar niet horen) en bestiert hij het huishouden. In zijn werkzame leven was hij ‘de meneer in een blauw pak die bij bedrijven de boel ging reorganiseren’. De ervaringen die hij daarmee heeft opgedaan, kan hij mooi gebruiken voor toneel.

Ooit heeft Lex ballet gedanst en heeft hij zelfs op de planken gestaan. Die ervaring vergeet hij nooit meer. De spanning van het kunnen onthouden van de choreografie, daar zou hij echt over wakker kunnen liggen. Om die reden is het voor Lex niet ‘gewoon’ om zich weer bij een toneelvereniging aan te sluiten. Echter, samenzijn en samenwerken met mensen die een rol kunnen vervullen, dat zit al wel in zijn aard.

Lex is een prettig, aangenaam, gezellig en evenwichtig mens. Daarnaast vindt hij zelf dat hij best aardig is om te zien. Hij is zeer belezen over van alles en nog wat, intelligent en charmant. En meer van die onzin, zo zegt hij er snel achteraan. In de loop van de tijd zullen we Lex zeker beter gaan leren kennen. Het is in ieder geval leuk om hem bij de vereniging te hebben.

Comments 1

  1. Lex van Gulik

    Van deze zin word ik niet blij, in tegendeel.

    “Op dit moment doet Lex in het dagelijks leven vooral wat hij moet doen van zijn vrouw (laat het haar maar niet horen) en bestiert hij het huishouden.”

    Mijn vrouw hoort het en leest het natuurlijk wel. Immers daarom staat het ook op de site van De Schakel.

    Heel jammer dat de tekst alvorens plaatsing niet even is voorgelegd aan mij. Ja, ik ben een beetje boos want het staat er als quote zonder context .

Geef een reactie