Leden

Heb je altijd de lachers op je hand, of maken je vrienden je regelmatig uit voor Drama Queen? Kortom: lijkt het jou ook fantastisch om op de planken te staan? Of ben je meer het type dat achter de schermen de rust zelve is tijdens de hectiek van de voorstelling, en kennen mengpanelen, parretjes en tengels geen geheimen voor je?

Word dan nu voor maar €17,50 per maand lid van De Schakel! De contributie wordt voornamelijk gebruikt voor algemene kosten van het clubgebouw. Je betaalt niet mee aan voorstellingen, want die moeten in principe betaald worden uit de opbrengst van de kaartverkoop. Je kunt je opgeven als spelend lid en medewerker, maar ook als medewerker/technisch lid. Want spelers kunnen geen stuk neerzetten zonder mensen achter de schermen. Als je het formulier invult wordt er contact met je opgenomen en nodigen wij je uit om eerst een paar keer bij repetities te komen kijken. Als het je bevalt kun je dan je lidmaatschap bevestigen.

We repeteren minimaal één keer per week op donderdagavond in ons clubgebouw, iedereen is dan aanwezig. Op maandagavonden hebben we in sommige periodes repetities of workshops voor verschillende eenakters, impro-voorstellingen of andere voorstellingen in ons eigen SchakelTheater door het jaar heen. Naast de repetities zijn er vaak nog extra activiteiten. Zo hebben we ledenfeesten, recepties en feestjes, een eigen gelegenheidsband, deelname aan diverse regionale evenementen en ga zo maar door. Niets moet, alles mag en iedereen moet het vooral naar z’n zin hebben met elkaar en zichzelf kunnen zijn.

Kom vooral kijken bij een repetitie-avond (donderdagavond). Zie je het wel zitten? Meld je dan aan via het formulier op deze pagina!

Wat betekent het om lid te zijn van De Schakel?
Als lid van de vereniging ben je onderdeel van een groep mensen met een gedeelde hobby: toneel in de breedste zin van het woord. Niet alle leden willen op de planken staan, maar er is gelukkig ook genoeg te doen achter de schermen.

We proberen bij de bezetting van een stuk een goede afwisseling te waarborgen. Er is niet altijd voor iedereen een rol, maar een productie kan niet gespeeld worden zonder mensen achter de schermen, dus daar kun je ook je bijdrage leveren. Als je betrokken bent bij een voorstelling, dan wordt van je verwacht dat je op de repetities aanwezig bent. Ook als je niet betrokken bent bij de voorstelling verwachten we dat je in ieder geval op de donderdagen aanwezig bent. Ook vanaf de kant kun je dingen zien en leren en je kunt je collega’s natuurlijk steunen en coachen.

Buiten de voorstellingen om zijn er ook andere activiteiten. Je hoeft niet altijd overal bij te helpen (hoewel dat wel heel fijn is!), maar we verwachten wel dat je aan een aantal activiteiten per jaar deelneemt. Denk bijvoorbeeld aan vertegenwoordiging van de vereniging tijdens Bussum Cultureel (de culturele jaarmarkt van Bussum) in september en verschillende PR-acties om vrienden en publiek te werven voor de vereniging en de activiteiten.

Er zijn natuurlijk allerlei taken die gedaan moeten worden om de vereniging draaiende te houden en het clubgebouw te kunnen gebruiken. De taken worden onderling verdeeld. Diverse leden hebben een vaste taak op zich genomen. Dit is overigens geen verplichting, maar we moeten wel samen zorgen dat alles gedaan wordt. Verder is een helpende hand bij onderhoud, decorbouw, bardienst en dat soort zaken natuurlijk altijd heel erg gewenst!

Lidmaatschap van De Schakel betekent dat je de ruimte krijgt om in een leuke groep je hobby uit te oefenen. De vereniging geeft je veel kansen en mogelijkheden, maar daar moet je zelf ook wel wat voor doen. Iedereen helpt elkaar om de vereniging draaiende te houden en leuke of mooie voorstellingen neer te zetten, zodat iedereen zo nu en dan zijn plek in de spotlights kan pakken en ervan kan genieten!

Tijdens de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering in februari worden allerlei zaken besproken die de vereniging en haar leden aangaan. Tijdens die vergadering mag iedereen zijn mening of visie geven over de vereniging en de activiteiten. We vragen ook vaak aan leden om mee te denken over hoe we dingen kunnen verbeteren. Input is altijd welkom! En dat geldt niet alleen tijdens de ALV, maar ook bij repetities of andere activiteiten.

Onze leden

Lid worden

  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ