Cursusprogramma

Bij De Schakel kun je ook korte cursussen volgen. Iedereen kan meedoen, of je nu wel of geen ervaring hebt, wel of geen lid bent, dat maakt niet uit. Als je maar op z’n minst nieuwsgierig, leergierig of gemotiveerd bent, of een combinatie hiervan!

De cursussen bestaan uit 2 of 3 lessen en worden gegeven door zowel ervaren amateurs als professionals uit het (theater)vak. Hieronder vind je het cursusaanbod van dit jaar onder de datum van de eerste les. Via het formulier kun je je aanmelden voor één of meer cursussen. Alle lessen zijn op maandagavonden van 20:00 tot 22:30 uur in het clubgebouw van De Schakel in Bussum. De kosten per persoon zijn voor de hele cursus en zijn inclusief koffie/thee/frisdrank.

Cursusprogramma voor 2024 in de maak!
We hopen binnenkort het nieuwe programma te kunnen publiceren van cursussen die in 2024 gaan starten. Hou de website en facebookpagina in de gaten of stuur vast een mail naar info@toneeldeschakel.nl als je op de hoogte gehouden wil worden van het cursusaanbod!

Kijk hier terug welke cursussen er eerder gegeven werden:

 

Stembevrijding

Marjo Brenters

Docent: Marjo Brenters Start: maandag 7 september Zingen is een heerlijke bezigheid, dat zullen veel mensen beamen. Als kind zongen de meesten van ons al zonder enige terughoudendheid ons – vaak geïmproviseerde – lied. Tijdens deze cursus stembevrijding ontdek je hoe het is om je schroom steeds meer los te laten. Om te ontdekken wat jouw eigen, natuurlijke geluid is, en om jezelf steeds vrijer te laten horen. Oordelen over wel of niet goed, zuiver of vals vallen weg, want wat we horen is wie jij in wezen bent. En dat is altijd kostbaar! En iets waar je ook bij toneelspelen en improvisatie heel veel aan hebt!

Monoloog schrijven en spelen

Wilco Herrema

Docent: Wilco Herrema Start: maandag 28 september De monoloog is een vorm van toneel die betrekkelijk weinig bekendheid geniet. Dat is jammer. In deze vorm kunnen we ons talent te acteren optimaal  ten toon spreiden. We hebben volledig de controle over de tekst, zijn niet afhankelijk van een ander dus alles wat er gebeurt is alleen van onszelf afhankelijk. Het zelf schrijven van een monoloog is een goede manier om te verkennen of schrijven iets is wat je leuk vind. Het spelen van je eigen tekst geeft weer een geheel eigen dimensie aan het uitvoeren van je monoloog.

Spelen met gevoel

Sidney Durlacher

Docent: Sidney Durlacher Start: maandag 12 oktober Spelen met gevoel – het lijkt heel makkelijk, maar dat is het niet. Om écht over te komen bij het publiek moet je authentiek zijn, het gevoel overbrengen op het publiek. Maar hoe doe je dat als je niet jezelf, maar een rol speelt? In deze cursus leer je je eigen gevoel te zoeken en dit te vertalen naar je personage en in je spel.

Geef een reactie