Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Monoloog schrijven door Wilco Herrema

28 september 2020 om 20:00 tot 22:30

€45

28 september, 5 oktober en 2 november

De monoloog is een vorm van toneel die betrekkelijk weinig bekendheid geniet. Dat is jammer. In deze vorm kunnen we ons talent te acteren optimaal  ten toon spreiden. We hebben volledig de controle over de tekst, zijn niet afhankelijk van een ander dus alles wat er gebeurt is alleen van onszelf afhankelijk.

Het zelf schrijven van een monoloog is een goede manier om te verkennen of schrijven iets is wat je leuk vind. Het spelen van je eigen tekst geeft weer een geheel eigen dimensie aan het uitvoeren van je monoloog.

In de eerste avond gaan bekijken wat een monoloog is. Wat het verschil is tussen een verhaal vertellen? Of het verschil een conference van een cabaretier en een monoloog? Daarna gaan we verkennen wat werkt voor onszelf. Wat schrijf je graag en wat speel je graag. Welke stijl ligt jou het meest en waarom? Tot slot schrijven we onze monoloog die we willen spelen.

Nadat we in een paar weken onze tekst verder hebben uitgewerkt en uit het hoofd geleerd gaan we deze op de derde dag (2 november) spelen. Hoe kun je de tekst allemaal interpreteren, wat werkt beter of minder goed voor een toeschouwer en voor jou? Je leert hoe je leestekens vergeet en kunt spelen in een natuurlijke spreekstijl Wij mensen praten namelijk niet met leestekens. We denken tijdens het praten en daardoor liggen pauzes op andere plaatsen, worden zinnen niet afgemaakt en worden zinnen soms grammaticaal onjuist, maar wel heel normaal om naar te luisteren.

Wilco Herrema heeft de teksten geschreven voor in totaal 11 musicals van de zangtheatergroep Circle of Music en toert als cabaretier Wilco de Grote langs verschillende open podia in het land. Hij heeft toneel ervaring bij zinspelers uit Almere en de Schakel in Bussum. Een keer heeft hij mee mogen spelen in een professionele productie Diplodocus Rex met tekst van Tom Lanoye en onder regie van Rogier Schippers.

Tijdens zijn jaarlijks terugkeer bij Buitenkunst in Drenthe  bezoekt hij altijd tenminste één keer de workshop monoloog schrijven en spelen. In zijn ogen de meest pure vorm van theater schrijven en spelen.

Gegevens

Datum:
28 september 2020
Tijd:
20:00 tot 22:30
Kosten:
€45
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , ,

Locatie

SchakelTheater
Huizerweg 58 E
Bussum, 1402 AE Nederland
Telefoon:
06-14723120
Website:
https://www.toneeldeschakel.nl

Geef een reactie

Eerdere voorstellingen: