Schakelaars: Marina Polder

Dit is Marina Polder. Marina is 50 jaar oud en woont in Naarden. Ze is alleenstaand en redt zich prima.

In het verleden is zij twee keer getrouwd geweest; de eerste keer was niet haar keus, maar de tweede keer wel. Uit haar eerste huwelijk heeft zij twee kinderen; een zoon van 28 en een dochter van 24.

In het dagelijkse leven werkt zij bij de Hema. Dit doet zij inmiddels al 37 jaar! Ze werkt in de horeca van de Hema en heeft het daar prima naar haar zin. Daarnaast werkt zij ook veel in de huishouding.

Marina is altijd positief ingesteld en behulpzaam. Daarbij staat zij ook nog eens open voor kritiek, als het maar opbouwend is. Vooral bij het toneelspelen heeft zij daar veel aan. Hoewel zij positief en vrolijk in het leven staat, kijkt zij ook wel vaak de kat uit de boom. Het duurt dan een tijdje voordat ze zichzelf echt durft te laten zien. Ze wil graag alles goed doen, zowel in haar werk als in andere dingen in het leven. Al leert ze wel steeds beter om zaken ‘los te laten’, wat haar omgeving dan weer erg fijn vindt.

Het toneelspelen zit Marina in het bloed. Zij is opgegroeid in een gezin met ouders en een broer. Iedereen speelde toneel, Marina ook, bij toneelvereniging Willem de Zwijger uit Naarden. Deze toneelvereniging heeft 106 jaar bestaan. Daarna fuseerde de vereniging met Toneelgroep De Vesting en werd het Stichting Naardens Podium. Daar heeft Marina een ontzettend leuke tijd gehad met goede producties. Helaas ging deze club ook ter ziele. Toen heeft Marina ongeveer twee jaar niks meer gedaan met toneel, en dat ging ze toch wel erg missen. Dus nu is ze weer aan het spelen gegaan, gelukkig bij De Schakel. Leuk detail is dat zij nu speelt in “8 vrouwen” en dat haar moeder jaren geleden een rol had in dit stuk toen het in Naarden gespeeld werd. Ze heeft er zelfs nog foto’s van!

Marina herinnert zich de eerste keer op het toneel staan nog goed. Ze heeft dat als heel leuk ervaren, maar ook als heel spannend. En spannend blijft het nog steeds. Toneel heeft haar ook veel gebracht. Zo heeft zij in de loop der jaren steeds beter geleerd om voor zichzelf op te komen en zij is minder onzeker geworden. Het maakt haar simpelweg gelukkig en zelfverzekerder om met leuke en lieve mensen samen een productie te maken. En dit is voor haar dagelijks leven ook heel goed.

Ze heeft al veel rollen gespeeld. Het maakt haar eigenlijk niet uit wat voor een rol ze mag spelen. Alles vindt ze leuk, als het stuk maar leuk en goed is. Een kleine rol kan heel leuk zijn, een typetje spelen vindt ze enig. Het belangrijkste is dat je het met elkaar doet en het met elkaar maar leuk en gezellig is!

Toneelspelen is niet Marina haar enige hobby. Ze houdt van sporten, reizen op verschillende manieren (van kamperen tot aan cruisen), ze houdt van fietsvakanties en natuurlijk houdt ze ook van theater/bioscoop en muziek.

Voor de toekomst hoopt zij dat we allemaal ontzettend gezond en gelukkig blijven. Dan komt de rest komt van zelf. En zij wil blijven genieten van het leven, blijven reizen en blijven toneelspelen!

Geef een reactie