AnjerActie brengt €10,- op

Nee, het is geen typfout waar een paar nullen ontbreken. Ondanks een mooie campagnepagina, veel posts op facebook en een collectebus in het clubgebouw (ook tijdens de kindervoorstelling) heeft de AnjerActie van het Prins Bernhard Cultuurfonds ons niet veel gebracht. We hebben 3 donaties van €10,- mogen ontvangen van buitenaf (waaronder één Vriend van De Schakel). Vanaf een opbrengst van €100 euro krijgt de vereniging de helft van de donaties. Sidney en Ben hadden al een donatie gedaan om de teller van de nul af te krijgen. Tegen het eind van de actie hebben we zelf nog €45 gestort om het minimumbedrag te halen en €55,- terug te krijgen. De collectebus bleef leeg.

We kunnen dus niet echt spreken van een succes en extra inkomsten, ondanks dat we konden meevaren op de landelijke promotiecampagne van de actie en we heel veel online konden delen (zonder kosten). Waar het door komt weten we niet goed: hadden we toch meer moeten aandringen op het lopen van wijken met de collectebus? Hadden we meer online moeten posten en delen?

De (online) AnjerActie werd gezien als alternatief voor de afgeschafte rommelmarkt, een manier om tegen minder investering qua tijd en moeite toch wat extra inkomsten te genereren. Dat is dus niet gelukt. Volgend jaar zullen we opnieuw kijken naar mogelijkheden voor extra inkomsten. Als jij een goed idee hebt, laat het weten bij het bestuur!

Geef een reactie