Hoe komen we door de crisis heen?

Op dit moment heeft de vereniging niet veel geld meer in kas, maar de vaste kosten lopen door en er moet ook nodig onderhoud aan het clubgebouw worden gedaan. Om dit voor elkaar te krijgen, is het bestuur bezig om diverse sponsoren te benaderen en te kijken wat zij voor ons kunnen betekenen, worden er diverse subsidie-aanvragen gedaan en proberen we de vaste lasten omlaag te krijgen door daar waar mogelijk uitstel of kwijtschelding aan te vragen. Maar ook de hulp van leden en anderen is hard nodig om de crisis door te komen.

Er is al goed nieuws te melden: we hebben uitstel gekregen voor het voldoen van de gemeentelijke belastingen en mogen de laatst betaalde termijnen storneren. Het moet natuurlijk nog wel een keer voldaan worden, maar voor nu schept het wat ruimte.

De vereniging heeft de hulp van de leden hierbij hard nodig, dus willen we jullie een paar dingen vragen. Allereerst zou het fijn zijn als we meer sponsoren kunnen vinden. Kijk dus allemaal in je eigen omgeving of er mensen of bedrijven zijn waar je enigszins een band mee hebt die bereid zijn om de vereniging te sponsoren. Dit kan voor onderhoud of aanpassingen aan het clubgebouw maar ook voor de normale activiteiten die, door vermindering van inkomsten en nog geen vooruitzicht op voorstellingen, steeds moeilijker worden om straks weer voort te zetten. Naast sponsors kun je wellicht wel een aantal mensen in je omgeving bereid vinden om een kleine (extra) donatie te doen via de GoFundMe-actie op onze website, of ben je wellicht zelf bereid een donatie aan de club te doen.

Daarnaast willen we jullie ook om directe en concrete hulp vragen. Om de geldstroom meer op gang te krijgen en te zorgen dat we weer wat dingen kunnen doen op het gebied van onderhoud, willen we iedereen vragen om de contributie voor een deel of de hele rest van het jaar vooruit te betalen. Dit is natuurlijk niet verplicht, maar een verzoek waarvan ieder voor zichzelf moet bepalen of je hieraan kunt voldoen of niet. Alle beetjes helpen om de lasten te kunnen blijven betalen of misschien zelfs weer de nodige uitgaven te kunnen doen.

We zijn ons ervan bewust dat dit jaar een enorme domper zal worden voor onze vereniging, zowel financieel als qua activiteiten en voorstellingen. Als we niets doen, zou het kunnen betekenen dat we onze deuren niet meer kunnen openen. Dat willen we natuurlijk zien te voorkomen! We hopen met jullie hulp alles op alles te kunnen zetten om meer geld binnen te halen, zodat we ons hoofd boven water kunnen houden en na deze crisis weer datgene kunnen doen waar we als vereniging zo goed in zijn en als leden zo veel plezier aan beleven!

Geef een reactie