Schakelaars: Ben van Leeuwe

Dit is Ben van Leeuwe, 49 jaar, samenwonend met zijn vriendin in Diemen. In het dagelijks leven is hij teamleider back-office bij Mijndomein Auto, een online aanbieder van private lease auto’s.

Ben is een rustige, geïnteresseerde, nieuwsgierige man die beschikt over een grote dosis droge humor. Hij is beslist geen dromer, kan goed de problemen voor anderen oplossen, maar is voor anderen ook best wel een gesloten boek. Soms heeft Ben moeite met het plannen van activiteiten in werk en privé.

Sinds 2001 is Ben officieel spelend lid. Daarvoor heeft hij enkele keren meegedaan als figurant. Via een collega werd hij in 1998 gevraagd om een keer te figureren, en als (jonge)man werd hij daarna gestrikt om lid te worden. Van 2003 tot 2009 zat Ben als voorzitter in het bestuur, en sinds 2014 let hij als penningmeester op de verenigingscenten.

De eerste keer op het toneel te staan was ook voor Ben een spannende aangelegenheid, omdat je weet dat er veel mensen in de zaal zitten die allemaal naar jou kijken. Ook de eerste repetitie voor een kleine rol was spannend. Gelijk een romantische scène op een bankje, waarbij zo’n 15 leden meekeken.

Aan het stuk De Jantjes bewaart Ben goede herinneringen: Een heel leuk stuk om te repeteren en te spelen, en met verschillende mooie scènes op toneel, in samenwerking met een groot zeemanskoor.

Natuurlijk ging er ook wel eens iets mis op het podium. Ook Ben was wel eens zijn tekst kwijt, maar een goede tegenspeler helpt je dan altijd uit de brand en zet je dan weer op het goede spoor.

Het leukste van toneelspelen, vindt Ben om in de huid van een ander (type) te kruipen, maar het moet ook niet te gek worden.

Het minst leuk vindt Ben dat als je een kleine rol hebt, dat je dan eigenlijk twee keer in de week moet repeteren. Dat is dan echt wat veel, maar ja, eigenlijk moet je er wel zijn, omdat je er als onderdeel van de cast eigenlijk wel bij moet zijn.

Toneelspelen brengt voor Ben de nodige ontspanning, en hij merkt dat hij in het dagelijks leven zekerder is geworden in zijn presentatie naar (een groep) mensen. Waarbij hij ook heeft geleerd dat daarbij, en ook bij het toneelspelen, een goede voorbereiding inderdaad al het halve werk is. Je voelt je dan zelfverzekerd(er).

Naast het toneelspelen heeft Ben nog een andere passie en wel: Bier. En dan met name de speciaalbieren uit Nederland en België. Ben is lid van een vereniging van bierartikelen-verzamelaars en bovendien vindt hij het natuurlijk ook nog eens lekker om zo af en toe zelf een biertje te drinken.

Geef een reactie