Repetities Gluren bij de Buren

Het gaat goed met de repetities voor Gluren bij de Buren. De afgelopen weken hebben we heel hard getraind op de vaardigheden die nodig zijn bij deze vorm van improviseren. We hebben diverse oefeningen gedaan om te trainen op het doen van handelingen, het instampen van namen, het signaleren van ‘cadeautjes’ en daarop verder improviseren en natuurlijk het accepteren van wat de ander geeft. Afgelopen week hebben we het gegeven verhaal grotendeels vastgesteld en de eerste scenes gespeeld vanuit één van de kamers. We houden de mogelijkheid open om het nog iets anders in te kleden, maar de grote lijnen staan.

Zoals het er nu naar uitziet, zullen de bezoekers in een huis komen waar oma de hele familie bij elkaar heeft laten komen: haar twee dochters, een schoonzoon en twee kleindochters. In het huis zijn ook de vaste verpleegkundige van oma en de hulp in de huishouding. Daarnaast is er nog een grote onbekende. Wie deze onbekende is, en waarom oma iedereen heeft laten komen, dat is de grote vraag voor de spelers en dit is geheel afhankelijk van wat het publiek gaat bedenken.

Het is een hele lastige spelvorm die we hebben gekozen, maar het lijkt wel erg leuk te gaan worden. Om goed te kunnen oefenen hebben we natuurlijk ook publiek nodig. We willen daarom iedereen die niet meedoet vragen om de komende repetities te komen kijken en tips en suggesties te geven, zowel voor de improvisatie als over het spel. En natuurlijk om zo veel mogelijk mensen te mobiliseren om te komen kijken op 11 maart (deel de events en berichten op facebook!!!)

Geef een reactie