Schakelaars: Laura Splinter

Dit is Laura. Laura werkt in de dierenwinkel Jumper in Bussum en dat is haar op het lijf geschreven, want Laura is goed met dieren. Laura is een rustig, behulpzaam, gek, gezellig en betrouwbaar persoontje.

Laura is 5 jaar lid van De Schakel, toneelspelen doet ze al veel langer; al vanaf haar 8ste speelt ze al bij jeugdgroepen. Ze heeft gespeeld bij De Kameleon in Bussum en bij De Tonelist in de Hilversumse Meent. Daarna is ze een tijdje gestopt. Bij De Schakel is zij terecht gekomen omdat haar moeder Jacqueline op toneel ging bij De Schakel. Laura is toen gevolgd.

De eerste keer op het toneel was natuurlijk hartstikke eng, maar Laura had direct door dat het ook veel plezier geeft en dat je toch ook wel een kick krijgt van spelen voor publiek. Het leukste is volgens Laura dat je even in de huid van een ander kan kruipen en even iemand anders bent. Laura vindt het altijd erg jammer als ze geen rol heeft.

Net als veel andere leden van De Schakel, bewaart ook Laura goede herinneringen aan het stuk Anatevka. ‘Heel leuk om te doen’, zo zegt Laura. Ze vervolgt: ‘ook omdat ik gek ben op musicals en het produceren en reperteren allemaal in een hele goede sfeer ging.’

Ooit moest er op het toneel worden gedanst met linten. Dat ging even mis. Op de één of andere manier wikkelde het lint zich om de enkel van een andere speler en die viel om. Gelukkig was er niets aan de hand en gingen we gewoon verder.

Toneelspelen heeft ook echt iets bijgedragen aan het zelfvertrouwen van Laura. Vroeger op school werd Laura veel gepest en daardoor kroop zij in haar schulp en durfde ze niet zoveel meer. Logisch natuurlijk. Door het toneelspelen durf Laura nu veel beter voor zichzelf op te komen en heeft zij geleerd dat zij meer kan en durft dan ze dacht.

Als we naar Laura haar toekomstdromen vragen, is het wel duidelijk dat op dit moment alles in het teken staat van het kindje wat op komst is. Laura van Barry zijn nu druk aan het zoeken naar een koophuis, zodat het jonge gezin straks wat meer ruimte heeft. Het liefst vinden ze iets in de buurt van Naarden en Bussum.

Naast toneelspelen heeft Laura nog een ander hobby, namelijk ‘diamond painten’. Dat lijkt een beetje op pixelen. Laura heeft al best wat moois hiermee gecreëerd. En zij is samen met Barry een bandje gestart, zodat ook gewerkt kan worden aan de muzikale ambities.

Geef een reactie