Improvisatieworkshop Peter Schoens

We kunnen best wat hulp gebruiken met de ingewikkelde improvisatie-spelvorm die we gekozen hebben voor Gluren bij de Buren. Gelukkig kennen we iemand die hier heel erg ervaren mee is, namelijk Peter Schoens. Peter is tot een jaar of 10 geleden lid geweest van De Schakel en is zich daarna gaan verdiepen in Theatersport, en dat doet hij goed! Tussendoor is hij nog eens terug geweest voor een gastrol in “The Godmother” en heeft hij ons getraind voor de improvisatie-avond van juni 2016.

Peter vindt het heel gedurfd dat we dit gaan doen en wil ons hierbij graag helpen door een keer wat tips en tricks te geven voor deze spelvorm. Afgelopen donderdag was hij bij de repetitie om ons even een spoedcursus te geven, en om ons wat dingen mee te geven die we in de komende repetities/trainingen kunnen gebruiken, onderweg naar de voorstellingen toe.

In de workshop hebben we veel tips en tools gekregen. Eerst heeft Peter wat principes uitgelegd en onder andere uitgelegd hoe belangrijk bewegen, accepteren en het gebruik van namen is. We hebben ook een aantal spellen gedaan waarin we ontdekten dat het heel klein houden van een scene mooi kan werken en dat het belangrijk is om veel details aan het verhaal toe te voegen, te weten wat je wil en om vooral goed naar elkaar te luisteren en ook maar de kleinste dingen op te pakken om op verder te borduren.

De komende weken zullen we met alles wat we in deze workshop hebben meegekregen aan de slag gaan om ons voor te bereiden op een grote uitdaging op 11 maart bij Gluren bij de Buren. We hebben er alle vertrouwen in, en Peter gelukkig ook! Dank je wel Peter!

Geef een reactie