Talentscouts van De Schakel bij Bussum Cultureel

Op zaterdag 16 september zet toneelvereniging De Schakel tijdens Bussum Cultureel speciale talentscouts in op zoek naar nieuw toneeltalent. De scouts zijn gespecialiseerd in het herkennen van speciale kenmerken die acteertalent geschikt maakt voor een rol in het theater. Dat kan een heel expressief voorkomen zijn, maar ook juist stille mimiek of een bijzonder uiterlijk. De scouts lopen rond in de straten van Bussum en spreken actief potentiële acteurs aan. Talent dat wordt uitgekozen ontvangt een exclusieve ‘golden ticket’ waarmee hij of zij gratis toegang krijgt tot een toneelworkshop en zonder verdere auditie mee mag doen met een productie in 2018.

Niet gescout?
Mensen die niet zijn opgemerkt door de scouts maar toch graag willen weten of zij over toneeltalent beschikken of hun talenten verder willen ontwikkelen, zijn op 15 oktober van harte welkom bij de speciaal voor Bussum Cultureel georganiseerde toneelworkshop.

Speciale decembervoorstelling: Zina’s reis
Op 2 december speelt de Schakel een bijzondere productie, Zina’s reis. De voorstelling is gebaseerd op het verhaal van Zaineb Taoma, die in 1997 vluchtte uit Irak naar Nederland en vertelt het verhaal van twee pubers die na een hoog opgelopen ruzie elkaars achtergronden leren kennen en zo begrip krijgen voor de verschillen en overeenkomsten in hun levens. Om 12:30 uur geeft De Schakel de bezoekers van Bussum Cultureel een voorproefje van deze voorstelling in de theatertent op het Wilhelminaplantsoen.

In de voorstelling spelen acteurs van de Schakel samen met inwoners uit Gooise Meren met een migratie achtergrond. De voorstelling is tot stand gekomen met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.toneeldeschakel.nl. Informatie over de voorstelling is ook via facebook te volgen: www.facebook.com/zinasreis