Metamorfose SchakelTheater

Het SchakelTheater heeft een metamorfose ondergaan en is nu helemaal klaar voor repetities, voorstellingen, workshops, cursussen en feesten!

De afgelopen tijd zijn er geen voorstellingen geweest en is de vereniging flink uitgedund. Corona heeft hier uiteraard een rol in gespeeld. Corona speelde wél een rol… Maar we hebben niet stil gezeten. Het clubgebouw annex SchakelTheater heeft een flinke upgrade gehad en is klaar voor nieuwe bijeenkomsten!

Naast het nodige onderhoud aan het gebouw en de installaties is de uitstraling aangepakt en zijn de theaterfaciliteiten verbeterd. Qua theatertechniek zijn alle lampen vervangen door led-lampen en zijn er meer gekleurde lampen aangebracht voor lichteffecten. De installatie is flexibel in te richten door een nieuwe constructie. Verder zijn er, eveneens flexibel, coulissen en een nieuw voordoek aangebracht en is er een projector/beamer in de vaste installatie opgenomen.

Het podium is dus helemaal klaar voor voorstellingen. Door de opstelling om te draaien beschikken de spelers nu ook over een fatsoenlijke backstage-ruimte in plaats van ‘achter het decor’. De keuken en garderobe worden gebruikt als kleed- en makeupruimte.

De zaal is geheel voorzien van een nieuwe vloerlaag met een pvc-vloer als afwerking. Er is ook sfeerverlichting aangebracht middels grote lampenkappen met licht dat in kleur en intensiteit aan elke gewenste sfeer aangepast kan worden.

Hiermee is de ruimte niet alleen geschikt om te repeteren, maar ook om onze eigen voorstellingen te spelen en om te gebruiken voor workshops en cursussen, feestjes en hier en daar een presentatie of filmvertoning.

Check de agenda voor onze komende activiteiten en kom snel kijken naar het resultaat! Wij zijn er erg blij mee en trots op!

Geef een reactie