Najaarsvoorstelling Snorro avondvullend succes

Afgelopen zaterdag speelden wij “Snorro, de gemaskerde held” in de grote zaal van Spant!. Om 10:00 uur begonnen wij in Spant met het uitladen van de decors en konden we alles in het theater opbouwen. Na het opbouwen begon het ‘monteren’, oftewel het aan elkaar plakken van alle scenes wat betreft wisselingen van decors. Omdat er nogal veel decor was en bij elke set de belichting moet worden ingesteld, duurde het vrij lang. We hebben maar een paar uur om te doen waar professionals een week tijd voor hebben: één kans om alle wisselingen te oefenen en vast te stellen voor de voorstelling dezelfde avond. Aansluitend vond de soundcheck plaats en kon na het eten de grime beginnen.

Hans Hoffmann, Arie Kamperman en Anne-Claire Al Awqati tijdens een scene in ‘La Paloma Blanca’ (foto: Larisa Landré)

Om 20:00 startte de voorstelling. De wissels duurden vrij lang en het haalde een beetje de vaart uit het spel. Nu is de voorstelling op zich al lang, dus het liep nogal uit, waardoor de pauze pas om 22:00 begon. Enkele mensen uit het publiek zijn in de pauze vertrokken, maar de meeste mensen vonden de voorstelling toch erg leuk en bleven gelukkig zitten voor de tweede helft. Deze ging ook een stuk beter omdat de wissels al meer in de vingers zaten. Toch duurde de voorstelling tot 23:45 uur, een uur langer dan gepland.

We waren even bang voor de reacties hierop, maar uiteindelijk bleek het publiek ons dit te vergeven. Sommigen waren zelfs blij dat ze flink waar voor hun geld hadden gehad. Over het algemeen vond met het een heel erg leuk stuk met leuke personages, lekker ‘over the top’, en was men te spreken over de spelkwaliteit die werd vertoond. Ook was men onder de indruk van decor en wissels, hoewel die lang duurden was het wel imposant, zeker voor amateurbegrippen.

Gehele cast en crew na afloop van de voorstelling (foto: Larisa Landré)

Na de voorstelling was het zo snel mogelijk afbreken en op naar de afterparty in ons clubgebouw, die tot in de late uurtjes duurde. Het was een slopende productieperiode en een hele zware en lange voorstellingsdag, maar we kunnen toch trots terugkijken op een mooie voorstelling waar het publiek enorm van heeft genoten, bleek uit de reacties.

Dit was voorlopig de laatste voorstelling van De Schakel in de grote zaal. We zullen de komende voorstellingen in het eigen SchakelTheater en in de kleine zaal van Spant! spelen. Over 5 jaar, met ons 90-jarig jubileum, spelen we zoals het er nu naar uit ziet pas weer in de grote zaal.

Geef een reactie