De Schakel goes cultural

Zaterdag 16 september is het zover, Bussum Cultureel! Ik hoor je denken: “is dat niet dat verplichte marktje dat nooit iets oplevert?” Klopt! Maar dit jaar gaan we er met zijn allen voor zorgen dat we nieuwe leden werven én kaarten verkopen voor Zina’s reis.

Om te beginnen hebben we de beste plek sinds jaren, namelijk op het Wilhelminaplantsoen (stand 8), vlakbij het podium waar we om 12.30 uur de gelegenheid krijgen om iets van onszelf te laten zien. We hebben alle creatieve handen en vrolijke gezichten van onze leden nodig. We gaan er dan ook vanuit dat je van 9.00 tot 16.00 uur beschikbaar bent, tenzij je iets anders hebt doorgegeven aan Sanne. In ons clubgebouw hangt het rooster dat Sanne ook al per mail heeft verstuurd en waarop iedereen is ingedeeld voor de volgende onderdelen:
Ons minitheater
We bouwen onze stand, die dit jaar dus heel goed in de loop ligt, om tot een minitheater, compleet met theaterdoek. In het minitheater kun je informatie inwinnen over onze vereniging, kaarten kopen voor Zina’s reis, jezelf opgeven voor een toneelworkshop (die op 15 oktober wordt georganiseerd), vriend worden of je kind laten schminken. Ook staat er een grote vaas waar bezoekers hun emailadres kunnen achterlaten en zo meedingen naar twee gratis kaartjes voor de voorstelling Zina’s reis.
Optreden in de theatertent
Om 12.30 uur hebben we een half uur de ruimte gekregen in de kleine theatertent op het Wilhelminaplantsoen. We gebruiken die ruimte om aandacht te vragen voor Zina’s reis. Zaineb vertelt iets over haar reis en hoe dat heeft geleid tot een theaterstuk en we voeren een aantal van de liedjes uit de voorstelling op.
Talentscouts
We geven tien exclusieve golden tickets weg voor de toneelworkshop aan talent dat we op straat ‘scouten’. Een aantal van ons zal rondlopen met de tickets en gericht mensen vragen of ze interesse hebben omdat we talent in hen zien. Voor deze actie maken we momenteel al wat lawaai in (social) media. Op het moment dat iemand gescout is, maken we een foto voor facebook en krijgen ze gratis toegang tot de workshop op 15 oktober.
Flyeren
Er is een prachtige flyer gemaakt voor Zina’s reis die we actief uitdelen rond onze stand. En daarnaast lopen we rond om mensen te wijzen op de gratis kaarten winactie (emailadres in vaas) en de workshop toneelspelen (‘Zeg, heb jij weleens gedacht over tonéélspelen…?’)
Kijk even op het rooster waar je staat ingedeeld. En mocht je iets echt niet willen of juist wel willen, overleg dan even met Sanne of met één van de andere leden of je met iemand kunt ruilen. Want hoe meer energie je uitstraalt, hoe beter we onze vereniging neerzetten en hoe grote de aanwas van nieuwe leden en bezoekers wordt!