Eerste livestream smaakt naar meer

Afgelopen zaterdag 5 september speelden wij voor het eerst een voorstelling zonder publiek, maar volledig live gestreamd via facebook en youtube. Het was een flinke klus en helemaal nieuw voor iedereen, maar we zijn erg trots op het resultaat!

We speelden vier korte stukken, allemaal geschikt om te spelen met inachtneming van de coronamaatregelen. Zo konden we ook in kleine groepjes repeteren. Ondertussen is er achter de schermen hard gewerkt om extra filmpjes te maken om tussendoor te vertonen, zodat we de sets konden ombouwen tijdens de stream. In het clubgebouw waren twee decors geplaatst en een hoek voor de presentatie. De oefenruimte veranderde in een kleine tv-studio en de keuken in een regiekamer.

Om 20:00 uur gingen we van start en kregen we het signaal dat we live waren. Later bleek helaas dat op facebook de stream pas halverwege de eerste voorstelling instartte. Op youtube ontbrak alleen de ‘leader’, maar deze is achteraf apart geplaatst. Voor de rest verliep de stream prima en hebben we een spannende maar hele leuke voorstelling cq uitzending gehad. De stream is nog beschikbaar als video en inmiddels hebben we al meer kijkers gehad dan bezoekers tijdens de laatste voorstellingen in de grote zaal van Spant!. Ook de vrijwillige donaties kwamen goed op gang, iets dat we in deze tijd heel goed kunnen gebruiken!

Ja, het smaakt naar meer. Misschien niet in dezelfde vorm, maar we gaan op korte termijn met elkaar bespreken wat we in de toekomst willen en de verwachting is dat livestreamen op de korte termijn wel terug gaat komen, als alternatief voor spelen in het theater.

Stream gemist? Klik hier om terug te kijken!

Geef een reactie