Crowdfundingactie voor SchakelTheater gestart

Toneelvereniging De Schakel heeft een crowdfundingactie gestart om geld op te halen voor verbetering van het SchakelTheater.

Het clubgebouw, waar de vereniging wekelijks repeteert, wordt al een paar jaar regelmatig gebruikt als theater voor kleine voorstellingen van de vereniging en voor het open podium dat de vereniging sinds 2018 vier keer per jaar organiseert. De faciliteiten zijn echter gedateerd. De vereniging hoopt te kunnen investeren in nieuwe, zuinige (led)theaterlampen en een nieuwe geluidsinstallatie. Om meer publiek te kunnen verwelkomen en om meer ruimte ‘backstage’ te creëren, is ook een kleine aanpassing aan de indeling van de ruimte nodig. Daarnaast wil de vereniging graag de entree aanpakken om deze vindbaarder en uitnodigender te maken.

Hier is uiteraard geld voor nodig. Vandaag de dag is het voor de vereniging erg moeilijk om inkomsten te genereren om dit te kunnen bekostigen. De laatste paar voorstellingen vielen tegen wat betreft bezoekersaantallen, en de zaalhuur van Spant! hakt flink in de begroting. Hierdoor is aardig ingeteerd op de financiële reserves. Bovendien is de subsidie die de vereniging ontvangt van de gemeente flink teruggeschroefd met 60%!

Help de vereniging en doneer via de actie op WhyDonate: De Schakel – meer voorstellingen in het eigen theater. Met de inkomsten hopen we de nodige aanpassingen te kunnen realiseren, zodat we tegen aanzienlijk lagere kosten meer voorstellingen en activiteiten in het eigen theater kunnen realiseren.

Onze dank is groot!

Geef een reactie