Cursussen bij De Schakel: hoe staat het daarmee?

Een tijdje geleden hebben we jullie geïnformeerd over het idee om cursussen te gaan geven bij De Schakel. De bedoeling is om dit op maandagen te doen in de periode juli t/m oktober, als er op donderdag gerepeteerd wordt voor het najaar.

Inmiddels heeft de S&O-commissie heel wat mogelijkheden bekeken en we zijn benieuwd wat jullie ervan vinden!

De cursussen en ‘docenten’
We zijn nog niet rond, maar er zijn meerdere opties. Denk aan een cursus Stembevrijding, waarin je in een paar avonden leert naar je gevoel te gaan en te luisteren en te accepteren wat je hoort omdat dat goed is – iets dat je bij toneelspelen goed kunt gebruiken. Of een cursus comedy-acteren door Peter Lusse (van vrienden voor het leven). Of een cursus waarin je leert je eigen monoloog te schrijven en spelen. Een cursus improvisatie van een bekend acteur/regisseur, of een cursus theatertechniek van Jan-Willem (Spant!) in ons eigen gebouw.

Wat mag het kosten?
Ja dat is dus even de vraag aan jullie… Als je weet dat professionals betaald moeten worden, en we natuurlijk ook wel wat kosten hebben, is al snel logisch dat cursussen heel duur kunnen worden. Toch willen we dat wat beperken, door een deel van die kosten te betalen uit de cursussen die geheel of vrijwel gratis ‘ingekocht’ kunnen worden. En natuurlijk zou het mooi zijn als er een klein beetje aanvulling in de clubkas kan. Bovendien stellen we de cursussen ook beschikbaar voor niet-leden (sterker nog, we gaan werven natuurlijk!), zodat dit hopelijk wat meer mensen naar ons toe trekt en misschien zelfs wel nieuwe leden! Maar ja, wat is redelijk?

We willen je vragen om de poll in te vullen op de ledensite, zodat we een beetje weten waar we op kunnen richten, of kunnen berekenen dat het moeilijk gaat worden of juist makkelijk kan. We horen graag van je!!

Hoeveel zou jij bereid zijn te betalen voor een cursus, gegeven door zowel professionals als amateurs?

  • minder dan 10 euro per avond (0%, 0 Votes)
  • 10 tot 15 euro per avond (0%, 0 Votes)
  • 15 tot 20 euro per avond (100%, 3 Votes)
  • meer dan 20 euro per avond (0%, 0 Votes)

Totaal aantal stemmen: 3

Laden ... Laden ...

Geef een reactie