Schakelaars: Lilian Arissen

Dit is Lilian, 47 lentes oud. Lilian woont samen met haar zoon van 17 in Almere. Ze is mensgericht, zorgzaam en loyaal aan de mensen die dat verdienen. Lilian is een doorzetter, andere mensen vinden haar ook wel wat eigenwijs, maar daar trekt ze zich weinig van aan. Lilian is soms wat onzeker in het leven, maar aan de andere kant kan zij ook behoorlijk doortastend zijn. En ze is ongeduldig. Dat is een wat mindere eigenschap, maar daarentegen heeft zij met kinderen wel heel veel geduld.

In het dagelijks leven is zij managementassistente bij een klein pharma-bedrijf. Omdat het bedrijf klein is, is Lilian haar takenpakket groot; finance, HR, kwaliteit, klantenservice, ondersteuning van directie en salesmensen etc. Een zeer afwisselende functie met een breed takenpakket. Ze zou overigens niets liever willen. Bij een wat eentonige baan, gaat ze zich namelijk snel vervelen.

Privé is zij een tevreden en een gelukkig mens. Haar motto is, dat je zelf in het leven de slingers moet ophangen en vooral tevreden moet zijn met wat je wél hebt in het leven en niet ontevreden over wat je niet hebt in het leven.

Sinds januari 2017 is Lilian lid van De Schakel. Lilian heeft altijd haar zoon alleen opgevoed en naast een drukke baan, bleef er dan weinig tijd over voor een hobby. Nu is die tijd er wel en het leek haar heerlijk om toneel te spelen en in de huid van een ander te kruipen. De eerste rol speelde Lilian tijdens ‘Toneel op locatie’. Mirjam was haar moeder en Hetty haar grootmoeder. Op een gegeven moment moest Lilian echt heel boos worden op haar moeder. Dat kostte even moeite, maar het is uiteindelijk toch gelukt. Verder heeft zij tijdens de éénakters 2017 veel verschillende korte stukjes gespeeld en veel verschillende typetjes. Vooral de complimenten na afloop deden haar toen erg goed. Eigenlijk kreeg Lilian toen het gevoel dat ze misschien toch best wel wat kan op het toneel. Dat gaf wel weer wat zelfvertrouwen. Het stukje ‘De Blind Date’ met Ben vond Lilian echt allerleukst om te doen.

Lilian vindt het leuk om tijdens het toneelspelen, bepaalde emoties te kunnen uit vergroten. Ze zegt hierover: ‘Soms is dat moeilijk, als bepaalde zaken je aan verdriet doen denken wat jezelf hebt meegemaakt. Maar het kan ook wel wat therapeutisch werken en vooral heel bevrijdend.’ Nadeel is wel, dat Lilian na een repetitie-avond vaak niet in slaap komt, omdat het dan gewoon een beetje te druk is in het hoofd.

Het minst leuk vindt Lilian aan het toneelspelen bij De Schakel, dat er ook nog zoveel bij komt kijken. Het is een vereniging en je moet het met z’n allen doen, maar ja, naast een fulltime baan, gezin en huishouden blijft er niet zoveel tijd over om ook nog allerlei andere dingen te doen voor De Schakel. En dat wringt wel eens.

Naast toneel spelen, houdt Lilian van schrijven. Zo heeft zij eens in het verleden columnachtige stukjes geschreven over hilarische situaties die zij toen op haar werk (in een privékliniek) meemaakte. En een aantal jaren geleden heeft zij een boek geschreven (helaas tot op de dag van vandaag nog niet uitgegeven, maar wie weet wat de toekomst brengt…).

Voor de toekomst zou ze voor toneel wel eens een monoloog willen spelen. Moet het onderwerp wel bij haar passen. Misschien komt ze ooit nog eens zover dat ze zelf een monoloog zal schrijven. Maar dat is toekomstmuziek…

Verder wil ze vooral gezond oud worden, zodat zij nog lang kan genieten van de mensen van wie zij houdt. En ze hoopt de financiële mogelijkheden te krijgen / houden om mooie reizen te maken. Ze heeft er al wel wat gemaakt, maar er staan nog veel bestemmingen op haar verlanglijstje.