Reminder: als je niet bij de repetitie kunt zijn…

Nog even een vriendelijke herinnering aan de afspraken die we gemaakt hebben rondom de aanwezigheid bij repetities. Er is een repetitieschema op de website, dit dient als indicatie van wat er gespeeld gaat worden. Dit betekent niet dat dat in steen gebeiteld staat: het kan wijzigen! We verwachten dan ook dat iedereen er elke repetitie is. Om te spelen, om in te vallen, om te helpen, om vanaf de kant te leren, om elkaar te supporten en natuurlijk vooral om op elkaar ingespeeld te raken en een beeld van het hele stuk te krijgen, ook buiten de delen waar je zelf in zit.

Het kan natuurlijk gebeuren dat je er een keer niet kunt zijn. Of misschien zelfs een paar keer. Over het algemeen zal dat zijn vanwege vakantie of noodzaak m.b.t. werk, want anders staat toneel natuurlijk gewoon op nummer 1 😉 Als je van tevoren weet dat je er niet bent, doe je twee dingen:

  • je zet op het repetitieschema dat je afwezig bent
  • je regelt vervanging voor jouw rol, zodat de repetitie door kan gaan. Iemand die dus niet (of niet tegelijk met jou) speelt, en die je van tevoren vertelt wat hij/zij ongeveer moet doen, en die jou na de repetitie weer vertelt wat er eventueel is veranderd

Daarnaast kun je uiteraard ook ziek zijn. Dan weet je dat niet van tevoren (meestal). Als je ‘s ochtends weet dat je er niet kunt zijn, zou het fijn zijn als je alsnog kunt proberen vervanging te regelen, maar dat kan natuurlijk lastig zijn. Zorg in ieder geval dat je je afmeldt bij de regisseur, die wellicht zijn planning hierop moet aanpassen. Bij “Snorro” is dat dus Jean, niet Sidney. Je kunt ook Sidney een appje sturen, maar dan krijg je glashard het nummer van Jean teruggestuurd om je bij hem af te melden. Dat is overigens 06-34272387…

Dank voor de aandacht en medewerking. Hopelijk is dit bericht overigens totaal voor niets geweest, omdat iedereen er altijd is of al vervanging geregeld heeft… Ja toch?

Geef een reactie