Bussum Cultureel: wat gaan we doen?

Inmiddels is het vaste prik: begin september is het feest in Bussum, met een heel weekend Bussum Cultureel. Vanaf dag 1 zijn wij er ook bij geweest, dus ook dit jaar doen we weer mee!

Op zaterdag 7 september is de culturele markt op het Wilhelminaplantsoen in Bussum. Wij zullen daar, vanwege de geslaagde opzet van vorig jaar, weer een popup-theater neerzetten waar we niet alleen wat promomateriaal neerleggen, maar ook echt wat van ons zullen laten zien en horen en geïnteresseerden ook kunnen ‘proeven’ van het toneelspelen. Daarnaast zullen we ook proberen om in het programma op het (grote?) podium te worden opgenomen, zodat we heel Bussum vast kunnen waarschuwen dat Snorro eraan komt!

Promotie Snorro

Bussum cultureel is een geweldige gelegenheid om veel promotie te maken voor Snorro. We zullen een blok van vier korte scenes met liedjes spelen, zowel op het podium in de algemene programmering, als een aantal keer in onze eigen tent. Rondom de optredens, en sowieso op de hele dag, zullen we ook veel flyers uitdelen en misschien zelfs al wat tickets kunnen verkopen!

Wanneer we op het grote podium staan wordt kort voor de dag zelf pas bekend. Wanneer we in onze eigen tent spelen is aan ons, dit zal een paar keer op de dag zijn. Planning hiervoor wordt nog gemaakt. De liedjes die we gaan doen zijn: “Met een masker op” (Snorro en Corrie), “Slecht” (Premiejager en Gier), “Auw auw auw (of hoe heet dat ding?)” (Conchita) en “La Bamba” (allemaal, iedereen, tutti!!). Verzoek aan iedereen is om zo snel mogelijk je eigen kleding en rekwisieten hiervoor in orde te hebben. Stem af met Jean wat het moet zijn en als je wat nodig hebt, vraag hulp, maar zorg dat je uiteindelijk zelf op 7 september hebt wat je nodig hebt voor deze stukjes! Het productieteam zorgt voor een ‘bankje’ en een ‘plantje’, veel meer kunnen we niet kwijt waarschijnlijk.

Promotie vereniging

Naast de promo voor Snorro zijn we er natuurlijk ook om de vereniging te promoten en zowel vrienden als leden te werven. In ons theater kunnen mensen naar onze voorstellingen van Snorro kijken. Met de aanwezigen die daar zin in hebben, kunnen we wellicht ook nog wat improvisatie doen voor publiek. Daarnaast zullen we een paar keer het publiek mee laten doen met een kleine workshop, om mensen warm te maken voor de kennismakingsworkshop toneelspelen die we op zaterdagmiddag 5 oktober zullen organiseren. Hopelijk levert die workshop ook deze keer weer een paar nieuwe leden op!

Organisatie

De organisatie heeft deelnemer dit jaar voor het eerst vooraf uitgenodigd om te vragen hoe ze dingen anders/beter kunnen doen, op basis van eerdere ervaringen. Deelnemers hebben hierbij veel input gegeven en de organisatie zal een aantal aanbevelingen proberen over te nemen. Zo is nu het plan om te zorgen dat versterkte en onversterkte optredens verder bij elkaar vandaan liggen en dus geen last van elkaar hebben. Ook zullen de podia wat meer verdeeld worden over het hele plein zodat het publiek wat meer rond gaat lopen. Er wordt ook gekeken of het mogelijk is om horeca meer te verdelen, zodat er ook aanloop naar de rustiger delen is en mensen daar ook kunnen blijven hangen. Hopelijk pakt het allemaal goed uit!

Tot zover wat we nu weten over Bussum Cultureel. De coördinatie ligt bij de PR-commissie. Heb jij een idee voor deze dag, of wil je helpen met organisatie? Meld je dan bij iemand van de PR-commissie. Voor de rest gaan we er vanuit dat iedereen aanwezig is op de dag zelf om te helpen. Zodra er meer informatie (inhoudelijk, qua planning, etc.) bekend is dan zullen we jullie op de hoogte brengen. Laten we vooral hopen op heel goed weer en er een mooie dag van maken!

Geef een reactie