Drie totaal verschillende improv-voorstellingen

Afgelopen zondag 11 maart vond de tweede editie van “Gluren bij de Buren Gooise Meren” plaats. Voor ons een dubbele deelname: we deden mee als locatie én als act. In ons clubgebouw was er een act voor kinderen, getiteld “Oma en haar kleinkinderen”, van een poppenspeelster en een pianiste. Zij speelden drie keer in een echte theateromgeving voor in totaal zo’n 50 man publiek.

Onze groep speelde in een bijzondere woonkamer drie keer een improvisatievoorstelling. Het enige wat vooraf bekend was, was dat oma de familie bij elkaar had geroepen voor een belangrijke mededeling (die ze nooit zelf zou doen), en dat elke speler iets zou meekrijgen van het publiek: een geheim, een ontdekking van een geheim van een ander, een stoornis, een obsessie, een angst of een onderwerp waarover zij ruzie met één van de anderen hadden gehad. Vanuit het publiek kwamen hele verschillende suggesties, waardoor het spel elke keer compleet anders liep. Grote uitdaging was dat de spelers tijdens het stuk ook naar de slaapkamer gingen, waar zij door moesten spelen met elkaar. Als ze weer terugkwamen, wisten ze niet wat er in de tussentijd was gebeurd, en wisten de spelers beneden niet wat er boven gebeurd was.

Het publiek was elke keer weer positief verrast over hoe hun suggesties in het spel werden verwerkt en hoe het verhaal steeds weer tot het door hun gegeven einde kwam. Er waren vooral complimenten voor de vindingrijkheid, het improvisatietalent en het natuurlijke spel, afgewisseld met heerlijke overdrijving.

Voor het publiek was het leuk en vernieuwend, voor ons een erg leuke ervaring. We hebben eerder improvisatietheater gedaan (zij het in een andere vorm) en hebben eerder op locatie gespeeld, maar de combinatie was erg bijzonder en is goed bevallen. Wie weet maken we hier binnenkort nog een keer een voorstelling mee!

Bekijk hieronder de foto’s van Gluren bij de Buren Gooise Meren 2018

Geef een reactie