Beschikbaarheid voor voorstellingen: fijn als je je aanmeldt, maar het hoeft niet meer per sé

We hebben gesignaleerd dat leden het lastig vinden om via de ledensite zich op te geven voor activiteiten, met name voor voorstellingen. Hierdoor is het voor de commissie Spel & Ontwikkeling en voor regisseurs heel lastig om stukken te selecteren en een rolverdeling te maken, omdat er maar heel weinig mensen beschikbaar zijn volgens de lijst. Aangezien we niet voor niets een toneelvereniging zijn, gaan we ervan uit dat iedereen graag op de planken wil staan of op z’n minst achter de schermen onderdeel wil uitmaken van een succesvolle en mooie productie. Daarom is besloten om het principe van aan- en afmelden als beschikbaar voor een productie te veranderen.

Het blijft fijn om zeker te weten of iemand beschikbaar is, door dat hij of zij zich heeft aangemeld. Echter gaan we er vanaf heden vanuit dat iedereen beschikbaar is, en kan dus iedereen worden ingezet bij een productie. Het ligt natuurlijk aan de productie wat we voor bezetting nodig hebben qua cast en crew. Het is dus alleen nog belangrijk dat je het aangeeft als je NIET beschikbaar bent, of als je echt niet wilt spelen maar wel achter de schermen beschikbaar bent. Zonder ‘afmelding’ nemen we dus aan dat je inzetbaar bent.

Kortom: je hoeft niet meer aan te melden, alleen afmelden als je niet inzetbaar bent. Aanmelden blijft wel heel fijn, en wel zo duidelijk. Als je niet weet hoe je je moet aan- of afmelden, of daarbij problemen ondervindt (of met inloggen o.i.d.) kun je natuurlijk altijd even hulp hierbij vragen bij één van de (bestuurs)leden.

Geef een reactie