Zondagmiddag TheaterCafé bij De Schakel

Soms heb je zo’n Eureka-moment; er komt een idee in je op en als je er verder over nadenkt heeft het alleen maar voordelen. Dit is er zo eentje: het Zondagmiddag TheaterCafé bij De Schakel.

Oké, het bekt nog niet zo lekker, maar laten we het een werktitel noemen. Het idee is simpel: een paar keer per jaar een zondagmiddag in het clubgebouw organiseren, waarbij een combinatie van acts een leuk middagprogramma maakt. Iedereen die kleinschalig iets wil doen is welkom, kan zich aanmelden met een act. Alles kan: zang, dans, muziek, poëzie, toneel, cabaret – als het maar onder de noemer ‘theater/podiumkunsten’ valt. Wij stellen uit de aanmeldingen wat leuks samen, met oog voor diversiteit in genres e.d.

Ok, en wat doet dat dan voor ons?

Het kan veel voordelen hebben: we maken wat meer gebruik van het clubgebouw, ontvangen meer verschillende acts (die misschien vaker willen komen, evt het clubgebouw afhuren?), we ontvangen meer en ander publiek (fans van de act die anders nooit van het gebouwtje of de vereniging zouden weten), we zetten ons wat meer op de kaart als vereniging en als locatie, wat mogelijk leidt tot nieuwe leden en vrienden, en het geeft misschien ook nog een leuke boost aan de baromzet! Het is toch laagdrempelig door gratis entree, dus geen reden om weg te blijven voor mensen!

Maar… wéér een activiteit, krijgen we dat wel voor elkaar?!

Dat ligt eraan hoe we het organiseren. Het idee is om hiervoor een werkgroep samen te stellen die de organisatie op zich neemt. Hierin zou uit iedere commissie iemand moeten zitten: Productie & Onderhoud voor technische aspecten en ondersteuning van de acts; S&O om een leuke selectie van acts te maken (en we mogen natuurlijk zelf ook meedoen!!!), Activiteiten voor de ontvangst/aankleding/bar, PR voor de bekendheid hiervan en werving van leden/vrienden.

De werkgroep hoeft niet alles zelf te doen, want ze kunnen binnen de commissie ook anderen betrekken en vragen om taken op zich te nemen. Als we het plan één keer hebben opgezet, moet vanuit PR bekendheid hiervoor gegenereerd, kunnen aanmeldingen door iemand van S&O beoordeeld/samengesteld worden, kan iemand van P&O de acts doorspreken en kan Activiteiten zorgen dat er extra wordt ingekocht en dat er iemand achter de bar staat.

Kortom: een leuke activiteit, bijvoorbeeld 3 of 4 keer in het jaar op de zondagmiddag, niet te veel gedoe qua organisatie en vooral leuk voor iedereen om aan mee te doen of naar te kijken! Lijkt het jou leuk om je met de organisatie hiervan bezig te houden en de link te zijn tussen de werkgroep en jouw commissie? Meld je dan aan bij Sidney via mail (Sidney@simaproductions.nl) of mondeling op toneel. Als je niet wil meewerken, maar wel ideeën of tips of opmerkingen hierover hebt, voel je dan ook vrij om die te delen!

Geef je mening!

Zondagmiddag TheaterCafé een leuk idee? (zie het nieuwsbericht hierover)

  • Ja, lijkt me leuk! (90%, 9 Votes)
  • Nee joh, een boel gedoe en dat wordt toch niets (0%, 0 Votes)
  • Ik weet niet, zou leuk kunnen zijn maar moet het nog zien... (10%, 1 Votes)

Totaal aantal stemmen: 10

Laden ... Laden ...

Comments 2

  1. Lilian Arissen

    Ik vind het een ontzettend leuk idee, maar in het kader wat we gisteravond hebben besproken, zou ik het even een paar maanden opschorten. Eerst maar eens kijken of we de activiteiten die er nu staan, echt van de grond gaan krijgen.

    • Heel begrijpelijk! Het past in het kader van wat we besproken hebben: weinig mensen nodig om toch weer wat meer cq anders te doen, en in 2018 hebben we maar 1 repetitieavond voor de grote productie natuurlijk! Eens kijken wat de poll uitwijst en als we het gaan doen dan sowieso pas in 2018 natuurlijk 🙂

Geef een reactie