Voorstelling 8 vrouwen nadert: wat moet er nog?

De voorstelling nadert, we hebben nog twee weken en dan is het zover!

Repetities
De repetities gaan redelijk goed, maar we zijn er helaas nog niet helemaal. Maandag is de laatste repetitie waarin we de nodige verbeteringen nog gaan doen. Die zijn hard nodig om alles er goed uit te laten komen en alles goed over te laten komen wat noodzakelijk is voor het begrip van het publiek. De tekstkennis gaat stukken beter, maar hier moet ook nog aan gewerkt worden. De laatste drie repetities zullen volledige doorlopen zijn. Donderdag nog met opmerkingen van Sidney tussendoor, daarna moeten de spelers het helemaal zelf gaan doen. Donderdag zullen de souffleuses ook niet meedoen, zodat spelers kunnen ervaren waar het nog niet goed gaat en waar nog extra aandacht voor de tekst nodig is. Helaas is het niet gelukt een extra middag of avond te plannen om alles nog door te lopen of verbeteringen te doen. Toch heeft Sidney er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. Hopelijk krijgen de spelers dat de komende week ook.

Productie en decor
Afgelopen zaterdag is er hard gewerkt aan decorbouw. Lilian had een handige klusser meegenomen die samen met Lex de trap in elkaar heeft gezet. Barry en Sidney hebben de ombouw/railing voor de verhoging gemaakt. Deze week, uiterlijk volgend weekend, zullen we nog de tuindeuren maken. De boekenkast wordt gemaakt met behang (dit bestaat gewoon met boekenkastprint!). Alles wat gebouwd is, moet nog wel geschilderd worden. Verder is alles m.b.t. meubilair en rekwisieten zo goed als rond, of in ieder geval geregeld.

Promotie en kaartverkoop
Afgelopen weken hebben we flink van ons laten horen op facebook met de portretten/interviews. Dit heeft veel mensen bereikt en zich ook vertaald in kaartverkoop, maar het is nog lang niet vol genoeg. Stuur dus allemaal nog een bericht naar je netwerk: mails, appjes, facebook, instagram… nog even alle zeilen bijzetten zodat we voor een goed gevulde zaal kunnen spelen. Op dit moment spelen we voor krap 60 man, dus dat is niet echt leuk spelen en bovendien is dat kostentechnisch gezien een probleem. Dus doe wat je kunt om die zaal vol te krijgen! Heb je een idee om een groep aan te schrijven of korting te bieden in de hoop meer publiek te trekken? Geef het dan zo snel mogelijk aan bij iemand van het bestuur, dan kunnen we kijken wat we kunnen doen!

De voorstellingsdag: planning en bezetting
We gaan op vrijdagavond 7 december de vrachtwagen ophalen en inladen op toneel. We verzoeken iedereen die beschikbaar is om om 20:00 op toneel te zijn, zodat we gezamenlijk decors kunnen inladen. We proberen ook zoveel mogelijk rekwisieten en kleding mee te nemen. Mogelijk past dit niet helemaal, dus een paar extra auto’s zou fijn zijn!

Op zaterdag 8 december kunnen we om 11:00 in Spant! terecht om op te bouwen. Aanmelden voor de opbouwploeg kan bij Sidney of Barry.

Cast & Crew moeten om 14:00 aanwezig zijn in Spant!, zodat ze hun spullen in de kleedkamers kunnen leggen en zich kunnen voorbereiden op de doorloop. Voor 15:00 moeten ook zenders zijn ingehangen en soundcheck gedaan zijn.

Om 15:00 starten we de technische doorloop. We hebben dus geen generale repetitie, maar zullen alle stukjes spelen waar licht- of geluidseffecten in zitten. Daarnaast zullen we een paar stukjes doen waar de beweging/gebruik van de ruimte van belang is, zodat je kunt wennen aan de ruimte die je op het podium hebt.

Om 17:00 gaan we eten: catering is geregeld. Als je mee wilt eten, zet je naam dan op de intekenlijst op het prikbord en zorg dat je vooraf €5,- afrekent hiervoor. Coördinatie ligt bij Thomas.

Om 19:00 uur gaan de deuren open en moeten mensen die het publiek ontvangen op hun plaatsen staan. Hier hebben we nog een paar mensen voor nodig (bemanning van de kassa, ontvangst/begeleiding van de VIP’s en mensen die plaatsen wijzen in de zaal). Aanmelden kan bij Sidney.

De voorstelling start om 20:00 uur, pauze naar verwachting om 21:15, vervolg 21:35 en eind rond 22:45.

Na afloop gaan we meteen afbreken met de decorploeg. Spelers krijgen de gelegenheid om zich even bij het publiek te voegen, maar we verzoeken jullie wel om daarna zo snel mogelijk je om te kleden en de kleedkamers leeg te maken en waar mogelijk nog een handje te helpen met afbreken/inladen.

Als we klaar zijn gaan we naar het clubgebouw voor de afterparty!

Zondag 9 december
Traditiegetrouw zullen we op zondag 9 december om 14:00 uur in het clubgebouw verzamelen. We gaan decors uitladen, rekwisieten opruimen en het clubgebouw opruimen en in kerstsfeer hullen voor het SchakelTheaterCafé en de komende borrelavonden en de nieuwjaarsreceptie. Hopelijk lukt het iedereen om hierbij aanwezig te zijn en dit samen te doen, dan is het zo gebeurd.

De officiële nabespreking is op donderdag 13 december in het clubgebouw. Hier verwachten we alle cast- en crewleden bij aanwezig. Andere leden zijn uiteraard van harte welkom!

Tot slot
Hopelijk is iedereen met deze informatie weer even bijgepraat en goed op de hoogte van wat er rondom de voorstelling van je verwacht wordt. Mocht je nog vragen/ideeën/input hebben, schroom niet om dit in de groep te gooien!

We gaan er hoe dan ook een leuke voorstelling van maken, want uiteindelijk is dat waarvoor we het allemaal doen 🙂

Geef een reactie