In memoriam: Evan Durlacher

Zondag 18 november 2018 is Evan Durlacher op 93-jarige leeftijd overleden. Hij was sinds 2010 lid van De Schakel, maar kwam daarvoor al vaak mee naar repetities en voorstellingen met zijn vrouw Mirjam en zoon Sidney. In 2010 heeft hij zich als lid aangemeld. Hij was daarmee meteen het oudste lid van de vereniging en is dat tot begin 2018 geweest.

Evan vond het leuk om lid te worden en wat voor de vereniging van vrouw en zoon te doen, al was het maar de contributie voldoen. Hij heeft nooit gespeeld, maar heeft veel input gegeven op het gebied van taal, intonatie, uitspraak etcetera. Hij heeft altijd gewerkt als geluidstechnicus en veel commentaren opgenomen en bewerkt voor documentaires, films, radio en televisie, dus hij wist waar hij over sprak. Met kleine opmerkingen vanaf de zijlijn wist hij spelers vaak net even de juiste intonatie mee te geven, of kon hij de regisseur van dienst even een tip meegeven om tekst beter te laten overkomen. En hij was geliefd onder de leden, met zijn altijd gezellige en warme uitstraling en zijn gevatte opmerkingen.

De laatste jaren ging hij snel achteruit door de dementie. Hij kon al niet vaak meer meekomen naar de repetities. Begin 2018 is hij noodgedwongen verhuisd naar een verzorgingstehuis in Amsterdam, waar hij langzaam verslechterde. Toen is zijn lidmaatschap ook beëindigd. Hij was op, zowel fysiek als mentaal, en is op 18 november in alle rust en in het bijzijn van zijn naasten heel rustig overleden.

Lieve Evan, we zullen je verschrikkelijk missen maar je nooit vergeten.

Geef een reactie