Schakelaars: Catherine Coiro

Catherine Coiro is nu ruim een half jaar lid van De Schakel. Zij is 46 jaar oud en komt uit Huizen. Haar zoon Louis is 15 en wordt zowel Franstalig als Nederlandstalig opgevoed. Dit komt omdat Catherine zelf een Franse is. Zij is geboren in Lyon en is net voor het millennium naar Nederland gekomen. Haar man is Nederlands, maar heeft zij in Schotland ontmoet.

Catherine is iemand die soms wat verlegen en onzeker is en meestal de kat uit de boom kijkt. Maar als ze los komt dan is ze erg enthousiast, spontaan en grappig. Toneelspelen helpt haar daar zeker bij. Sinds dat Catherine toneelspeelt is ze zelfverzekerder geworden en maakt ze zich minder druk over wat anderen over haar denken. Verder is Catherine optimistisch van aard en ook wel idealistisch.

In het dagelijks leven werkt Catherine als customer service medewerker. Zij probeert voor haar vrienden en vriendinnen een goede vriendin te zijn en een luisterend oor te bieden wanneer dat nodig is.

Hoewel Catherine een Française is en echt wel van lekker eten houdt, heeft zij zelf echt een hekel aan koken. Dus Franse kookles hoeven we niet van Catherine te verwachten, maar ze heeft misschien nog wel plannen om in de toekomst Franse conversatielessen te geven.

Verder houdt Catherine van lezen , films, sporten, reizen en alles wat te maken heeft met kunst. Het is alleen jammer dat er maar 24 uur in een dag zitten, want eigenlijk heeft ze gewoon te weinig tijd om alles te doen wat ze leuk vindt.

Toneelspelen deed ze al toen ze nog in Frankrijk woonde. Niet toen ze nog kind was. Ze ontdekte het later pas dat ze toneelspelen heel erg leuk vindt, al vond ze het de eerste keer wel doodeng om op het toneel te staan. Ooit heeft ze in Nederland in een Frans stuk gespeeld ‘De geleerde Dames van Moliere’. In dat stuk speelde zij een gekke Franse Dame Elise. Een leuke rol, waar Catherine haar ziel en zaligheid in kon leggen.

Ze heeft één keer gehad dat ze op het toneel stond en ze wel even door de grond kon zakken. Haar medespeler kwam op het verkeerde moment en met de verkeerde tekst op het toneel. Dat was even een moeilijk moment.

Het leukste vindt Catherine als ze iets mag spelen wat haar compleet uit haar comfortzone haalt, een type spelen dat eigenlijk heel ver van haar af staat in het dagelijkse leven. Maar ja…. Die zenuwen voor een voorstelling kan ze missen als kiespijn. Zenuwen voor een voorstelling uiten zich bij Catherine in buikpijn en 100 keer naar de WC moeten voor de voorstelling.

Maar ondanks die zenuwen, is Catherine wel heel blij dat De Schakel op haar pad is gekomen. Met plezier komt ze naar de repetities en werkt ze mee aan producties.