Schakelaars: Barry Randsdorp

Dit is Barry Randsdorp, 24 jaar oud en geboren in Utrecht. Barry is getrouwd met Laura Splinter, ook lid van De Schakel.

Nadat Barry zijn HAVO heeft gehaald op het St. Bonifaciuscollege te Utrecht, is hij direct gestart met zijn werkzame leven bij een organisatie voor zelfstandig wonende lichamelijk gehandicapten.

Op dit moment werkt hij nog steeds als verzorger voor lichamelijk gehandicapten. En dan met name voor de beademingszorg. Verder werkt Barry iedere donderdag als vrijwilliger in het VUmc te Amsterdam en brengt hij de patiënten van de ene afdeling naar de andere.

Barry is een rustig persoon en daarbij heel behulpzaam, stressbestendig en betrouwbaar. Bovendien is hij een echte doorzetter, maar wat minder assertief. Hij cijfert zichzelf soms compleet weg.

Grappig is, dat Barry zijn hersenen continu traint, omdat hij alles uit zijn hoofd uitrekent. Hij is goed in rekenen en is ervan overtuigd dat als je rekent zonder rekenmachine, je hersens ‘fit’ blijven.

Op school had hij al eens toneel gespeeld en toen er voor het stuk Mamma Mia figuranten werden gezocht, besloot hij om mee te doen. Dit beviel zo goed dat hij daarna nog heeft meegedaan aan Grease, Doe Maar de musical en Hairspray.

Zijn eerste echte rol kreeg Barry in het stuk Grease. Hij speelde destijds de rol van Sonny laTierri. Barry vond het echt geweldig om zoiets te spelen. Vooral ook omdat het personage zo totaal anders was, dan hoe Barry zelf in het dagelijks leven is. Toen de hoofdrolspeler vervangen moest worden vanwege ziekte, mocht Barry ook een keer in de huid kruipen van het personage Danny Zuko.

Barry werkt bij De Schakel veel achter de schermen. In dat kader heeft hij goede herinneringen aan het stuk Anatevka. Bij dit stuk is Barry echt verbonden geraakt met De Schakel en op 14 november 2014 dan ook lid geworden. Voor Barry voelde dat als een warm bad.

Toneelspelen is voor Barry vooral leuk, als hij iets kan spelen wat ver ligt van zijn eigen karakter en persoonlijkheid. Het is leuk en ook leerzaam om je in iemand anders te verplaatsen. Achter de schermen werken is voor hem ook een uitdaging. Decorbouw is bijvoorbeeld heel belangrijk voor een stuk en daardoor komt er best wat druk op je te staan. Maar gelukkig blijft Barry meestal rustig en kan hij in stressvolle situaties zijn hoofd koel houden.

In het dagelijks leven brengt het toneel hem ook veel; het bijvoorbeeld beter hebben leren werken met begrotingen en het sneller durven aanspreken van mensen als er iets niet goed gaat. Hij is nu bij meerdere producties nauw betrokken geweest en Barry heeft geleerd dat hij veel meer kan dan dat hij zelf dacht.

Voor de toekomst zal Barry zijn gezin (in wording) op de eerste plaats staan. Verder hoopt hij in vaste dienst te komen bij een ziekenhuis en wellicht dat hij daarnaast nog voetbaltrainer zal kunnen zijn, want dat is één van zijn andere hobby’s; voetballen. Daarnaast tekent Barry graag en vindt hij het heerlijk om naar muziek te luisteren en piano te spelen.

Barry vindt het fijn om ook weer bij de volgende productie (Zina’s Reis) betrokken te zijn. Weliswaar op de achtergrond, maar zeker heel belangrijk. Hij sluit overigens niet uit dat hij in de toekomst ook weer op de planken zal staan, maar eerst maar eens kijken of daar überhaupt wel tijd voor is volgend jaar. Want het zou zomaar kunnen dat Barry in zijn nieuwe rol als papa, volledig wordt opgeslokt door de kleine!