Repetitieperiode najaar van start, donderdag rolverdeling bekend

Afgelopen week was de eerste leesrepetitie van de najaarsvoorstelling 2018 “8 vrouwen” in het clubgebouw. Daarmee is de repetitieperiode echt begonnen. Omdat we wat later begonnen en er wat inleiding werd gegeven op het stuk door Sidney, die de regie voor zijn rekening neemt, hebben we het niet gered het stuk helemaal uit te lezen. Het is dan ook een flinke kluif met 114 pagina’s tekst!

In het tweede bedrijf werden sommige rollen door anderen gelezen dan in het eerste bedrijf. Sidney was namelijk nog niet uit de rolverdeling. Dit heeft hem veel informatie gegeven. Afgelopen weekend heeft hij alles afgewogen. Donderdag is er weer een leesrepetitie en hopen we het hele stuk wel uit te lezen. De rollen worden dan door de definitieve spelers gelezen, want de rolverdeling zal aan het begin van de repetitie bekendgemaakt worden. Spannend!

Het wordt een flinke uitdaging: zo veel tekst verdeeld over 8 flinke rollen, en een boel informatie en geheimen die we allemaal in de gaten moeten houden, plus veel handelingen die soms gevaarlijk belangrijk zijn voor het totaal! Maar, dat het weer een ouderwets leuk toneelstuk gaat worden, dat lijkt al wel duidelijk te zijn. We gaan ervoor!

  

Geef een reactie