Eerste SchakelTheaterCafé: last van het mooie weer, maar wel geslaagd

De eerste editie van het Zondagmiddag SchakelTheaterCafé is een feit! Afgelopen zondag 8 april stonden twee acts op het podium van ons SchakelTheater. Om 15:00 was singer-songwriter Dick Pels de allereerste artiest ooit bij dit nieuwe evenementje. Hij speelde covers en eigen nummers in de stijl van de jaren ’60 en ’70, hier en daar met een politiek tintje. Onder andere zijn “Aleppo Blues” maakte veel indruk. Na een klein uurtje nam “Jacky’s Choice” het van hem over. Dit singer-songwriter-duo speelde allerlei covers en eigen nummers in verschillende stijlen en liet zien over veel muzikaliteit te beschikken door, naast zang, ook gitaar, melodica, mondharmonica en diverse percussie-instrumenten te spelen. Helaas konden ze de piano niet meenemen, anders hadden ze dat ook nog gedaan.

We hadden wel wat last van het mooie weer: de eerste zomerse dag van het jaar is natuurlijk niet echt aanleiding om in het SchakelTheater te gaan zitten. Toch was het nog best redelijk bezocht. Er waren een paar leden, wat vrienden, een nog onbekende vaste bezoeker (zij bleek ook bij Zina’s Reis en Gluren bij de Buren te zijn geweest!) en nog wat mensen voor de acts zelf. We hebben maar zo’n 12 man binnen gehad, maar desalniettemin was de sfeer prettig en was iedereen enthousiast over de middag. Zowel bezoekers als de twee acts.

De volgende editie staat op de agenda voor zondag 1 juli. We hopen dan wat meer afwisseling in de programmering te kunnen brengen en ook bijvoorbeeld cabaret of toneel aan te kunnen bieden. Acts kunnen zich aanmelden via onze website. Alles kan en alles mag!

Geef een reactie