Najaarsstuk: “8 vrouwen” – leesrepetitie donderdag 5 april

Het najaarsstuk is bekend! Op zaterdag 8 december spelen we in de grote zaal van Spant! het stuk “8 vrouwen” van Robert Thomas (vertaling Paul Rodenko), een bekend en veel gespeeld stuk waarvan in 2002 ook een Franstalige film (8 femmes/8 women) met liedjes is uitgekomen. De regie is in handen van Sidney.

Het stuk gaat over 8 vrouwen, allemaal aan elkaar verbonden door één man. Deze man wordt ‘s ochtends in zijn bed gevonden met een dolk in zijn rug en een plas bloed om hem heen. Niemand kan het gedaan hebben, iedereen kan het gedaan hebben. De vrouwen blijken stuk voor stuk geheimen voor elkaar te hebben, maar één ding is zeker: het was één van hun!

De commissie heeft het stuk gelezen en goedgekeurd en voorgelegd aan Sidney, die het stuk een paar keer heeft gelezen en er zeker mogelijkheden in ziet. Het script leest als een thriller, maar wordt in het genre ‘komedie’ gecategoriseerd door de uitgeverij. Dat zit hem voornamelijk in de manier waarop we het stuk aan zullen pakken. Er zitten bijvoorbeeld opmerkingen in die als vileine steek onder water gezegd kunnen worden, maar met wat andere intonatie en wat overdrijving als grap kan uitpakken. Ook de personages kunnen heel ‘authentiek’ gespeeld worden, maar lenen zich er goed voor om wat trekjes uit te vergroten, waardoor ze een komische sluier over zich heen krijgen.

Qua bezetting is de laatste hindernis nog niet genomen. Voor een aantal rollen heeft Sidney uit de beschikbare mensen al een speler op het oog uit het (overigens korte) lijstje van beschikbare leden. Voor een paar rollen zijn er nog meerdere mogelijkheden. Daarom zal er eerst een leesrepetitie komen waarin meerdere mensen gevraagd wordt een rol te lezen en tussentijds gewisseld zal worden. Op basis van deze leesrepetitie, en op basis van of mensen na het lezen hun eventuele rol zien zitten, zal Sidney de definitieve rolverdeling maken.

De eerste repetitie is op donderdag 5 april en vanaf dan elke donderdag. Bij de eerste leesrepetitie is het de bedoeling dat iedereen aanwezig is om het stuk te lezen/horen en een eerste beeld te krijgen. Daarna zullen de bezetting van cast en crew worden besproken en vastgesteld. We hopen dat iedereen er is, ook al ben je niet opgegeven als beschikbaar maar wil je wel iets betekenen achter de schermen. Kun je niet, maar wil je wel meespelen of meewerken? Stuur Sidney even een appje of mailtje!

Geef een reactie