Jubileumstuk 2019: Snorro, de gemaskerde held

Een tijdje geleden hebben we erover gesproken dat we als jubileumstuk in 2019 “Grease” zouden gaan spelen. Dit kwam voort uit een kleine enquete onder leden, waarbij men aangaf graag een groot stuk en liefst een musical te willen spelen. Echter bleek het verkrijgen van de rechten een lastige zaak, bovendien kent het stuk zo verschrikkelijk veel rollen, dat we dit niet kunnen bezetten.

De commissie Spel & Ontwikkeling heeft hard gezocht naar een alternatief, en heeft dit gelukkig gevonden. We kunnen dus nu melden dat we op zaterdag 21 december 2019 een hilarisch stuk van het Ro-theater spelen: “Snorro, de gemaskerde held”. Het was een zeer succesvolle voorstelling van het Ro-theater, waarvan wij bij ons 75-jarig jubileum het stuk “Lang en gelukkig” speelden. Jean Voormeer regisseert voor het eerst sinds Anatevka weer bij ons. Hij kijkt er erg naar uit om weer met ons te werken en al helemaal met zo’n geweldig stuk!

De repetities zijn op de donderdagen en beginnen op 10 januari 2019. Jean gaat zich buigen over de rolverdeling. We gaan ervan uit dat iedereen beschikbaar is, zoals bij de ALV 2018 is besproken. Mocht je echt niet beschikbaar zijn, geef dit dan zo snel mogelijk door aan iemand van de S&O-commissie.

Het verhaal van Snorro (gejat van het Ro-theater)
Suikersmokkel, nieuwe romances en treingevechten met de zwier van een lasso en de scherpte van een cactusnaald. In deze gloednieuwe musical bestrijden de mysterieuze, fijnbehaarde Snorro en zijn trouwe, babbelzieke paard Wervelwind onrecht en corruptie tijdens het schrikbewind van de hypocriete El Commandante. Maar er is ook liefde in het spel. Snorro heeft een oogje op de bloedmooie Conchita. En dat terwijl hij als Don José, want zo heet hij eigenlijk, van zijn vader met een ander meisje moet trouwen. Zal zijn geheim ontdekt worden? Is hij in staat het tij te keren? En bovenal: is er nog wel genoeg kip voor iedereen?

Boordevol gringo’s, poncho’s en sombrero’s brengt het Ro Theater een remake van het avonturenverhaal voor de hele familie. Snorro is een vrolijk en visueel theaterspektakel met veel nieuwe liedjes, spannende degengevechten, dartelende balletklasjes en aanstekelijke Mexicaanse live muziek.

Comments 2

  1. Simone Postma

    Ik lees spannende degen gevechten, dat viel me uiteraard gelijk op. Randy mijn zoon is een degenschermer op hoog niveau. Randy en fencing lub Almere kunnen hier vast iets in betekenen en het komen voordoen😃

Geef een reactie