Informatie over AnjerActie online

De Anjeractie is de jaarlijkse collecteweek van het Prins Bernhard Cultuurfonds. De collecteweek voor cultuur en natuur in Nederland is van 14 tot en met 20 mei 2017. De helft van het opgehaalde geld is voor de eigen clubkas, de overige 50% gaat naar cultuur en natuur in de regio. Het Cultuurfonds beschikt over de ANBI status (fiscaal voordeel voor de gever). Bij de ALV hebben we besloten niet mee te doen aan de collecte met de bussen langs de deuren, maar te kijken welke mogelijkheden de online collecte biedt. Hierbij de informatie vanuit het Cultuurfonds.

De online collecte loopt via het speciale crowdfundingplatform www.anjeractie.nl voor verenigingen en stichtingen (looptijd maart – mei). Dat werkt als volgt. Deelnemende clubs  maken een eigen, pakkende collectepagina op deze website, voegen een foto of filmpje toe en vertellen enthousiast waarom zij ieders steun verdienen, en delen vervolgens de pagina via e‑mail, Facebook, Twitter, WhatsApp, Instagram en ga maar door. De clubs kunnen nu viraal gaan en samen met hun leden en sympathisanten ervoor zorgen dat hun actie zich uitbreidt als een digitale olievlek. Hoe meer ze binnenhalen, hoe meer ze de Anjeractie steunen en hoe groter de helft die overblijft voor de clubkas. In de actieweek kan er online worden gedoneerd. Daarna worden de collectepagina’s gedeactiveerd en ontvangen de clubs 50 procent van het opgehaalde bedrag.

We gaan binnenkort met de PR-commissie kijken of en hoe we hier invulling aan kunnen geven en komen er dan op terug. Mochten we inderdaad via deze weg meedoen met de actie, dan zullen we jullie hulp alsnog hard nodig hebben om viral te gaan! Wordt dus vervolgd…