Hele geslaagde kennismakingsworkshop

Afgelopen zondag gaven Vita en Sidney in ons clubgebouw de kennismakingsworkshop toneelspelen. Er waren meer aanmeldingen dan verwacht, uiteindelijk 10 deelnemers. Twee leden (Marco en Lilian) en voor de rest externen via google/facebook. Helaas hebben die ochtend twee mensen zich moeten afmelden wegens ziekte. Deze twee mensen hebben we uitgenodigd om naar een repetitie te komen kijken.

Om 12:00 uur begonnen we met een leuke kennismakingsronde, waarbij de deelnemers in tweetallen elkaar iets over hunzelf vertelden en zeiden waarom ze zich hadden opgegeven. Daarna stelde iedereen zijn/haar gesprekspartner aan de rest van de groep voor. De groep bestond voornamelijk uit vrouwen tussen de 40 en 50 en de mannen waren Marco en Sebastiaan, zoon van Lilian (18).

In het eerste gedeelte kregen de deelnemers wat basis-uitleg over toneelspelen en hoe je op het publiek overkomt. Er werden een paar opwarmspellen en oefeningen gedaan en diverse tools gegeven op het gebied van stemgebruik, lichaamshouding en -taal, de welbekende statussen (of scala’s) en dat soort dingen. In het tweede deel hebben we meer gericht op het spelen van verschillende emoties. Tot slot hebben we in twee groepen een deel van een korte eenakter gerepeteerd om al het geleerde in de praktijk te brengen en te kijken hoe het is om geregisseerd te worden. De stukjes hebben de twee groepen aan elkaar laten zien en we moeten eerlijk zeggen, het resultaat mocht er wezen! Er zaten echt een paar talenten tussen!

Na de workshop hebben we nog even gesproken over hoe men het ervaren had. De deelnemers gaven aan dat ze een hele leuke middag hadden gehad, dat ze veel over zichzelf en toneelspelen hebben ontdekt en dat ze het zeer goed verzorgd en georganiseerd vonden. Op de evaluatieformulieren hebben we complimenten gekregen en werden we gemiddeld met een 8 beoordeeld! Toen was het borreltijd! Gelukkig had Hetty gehoor gegeven aan de oproep om nog even langs te komen voor kennismaking.

Een paar deelnemers vonden het erg leuk, maar weten nog niet wat ze er verder mee willen. Vier deelnemers waren erg enthousiast en drie daarvan komen binnenkort bij een repetitie kijken. Eentje daarvan heeft al aangegeven wel lid te willen worden.

De middag was dus al zeer geslaagd en als het ook nog een paar nieuwe leden oplevert dan is dat helemaal mooi. De kosten voor de workshop zijn zo goed als gedekt door de bijdragen. Omdat er twee annuleringen waren waar wel lunch voor was ingekocht, hebben we er niet veel aan overgehouden. Maar het doel was dan ook niet om eraan te verdienen, maar om mensen enthousiast te krijgen en misschien wel nieuwe leden te werven. Hopelijk weten we binnenkort of dat gelukt is!

Geef een reactie