Derde SchakelTheaterCafe: weinig publiek, veel gelachen

Afgelopen zondag vond het derde Zondagmiddag SchakelTheaterCafé van dit jaar plaats. Ondanks dat we moeite hadden met de programmering, hebben we met dank aan de contacten van Wilco toch nog een leuk programma kunnen samenstellen. Het opbouwen van het theatertje is inmiddels routine geworden. Hoewel we toch nog wat rekwisieten moesten veiligstellen, konden we snel de zaal klaarzetten.

Omdat het ‘inloop’ is, weten we nooit van tevoren hoeveel publiek er gaat komen. Vorige keer zaten we goed vol, dit keer was er bijna geen publiek. Toch hebben we een hele leuke middag gehad met elkaar.

Wilco speelde een stuk uit zijn vernieuwde programma, met een paar nieuwe en rake liedjes. Daarna speelde John Kraan een stuk uit zijn voorstelling, met enorme droge en absurdistische situaties. En geheel klimaatneutraal, dankzij twee plantjes op het podium. Afke Teunen sloot af met een tryout van haar act waarmee ze volgende week meedoet aan de voorrondes van de Camarette. Zwaar deprimerend en vol zelfspot, hard en raak maar vooral zeer vermakelijk.

Na een kleine pauze zong Anne-Claire haar nummer uit Snorro. Daarna barstte een kort improvisatie-feestje los, met bekende spellen als “armen door”, “sprookje woord voor woord”, “op en af met een woord”, “survivor” en tot slot “het moordspel”. Hierbij was er nog iemand binnengekomen als publiek, die de beachflag aan de weg had zien staan en besloot eens polshoogte te nemen in ons theatertje.

Al met al dus heel weinig publiek (maar de deelnemers waren gelukkig publiek voor elkaar), maar een hele leuke middag. Wie er niet bij was heeft echt wat gemist! Hopelijk is het de volgende keer weer wat drukker en net zo gezellig!

Geef een reactie