AnjerActie nu ook online – help mee!

De Schakel heeft een eigen pagina op de website van de AnjerActie

De Anjeractie is alweer in volle gang. Van 27 mei t/m 2 juni is de nationale collecteweek en kunnen we met onze collectebus langs de deuren. Deur-tot-deur-collectes leveren echter weinig op in verhouding tot de tijd en moeite die het kost. Daar hebben ze wat op gevonden bij het Prins Bernhard Cultuurfonds, het fonds dat achter deze actie zit en zich inzet voor cultuur en natuur in de regio (gemeente en provincies): de Online AnjerActie!

De Schakel heeft een eigen pagina op de website van de AnjerActie, waar donateurs heel gemakkelijk een bijdrage kunnen doen. Maar dan moeten we ze daar wel van op de hoogte brengen en naartoe leiden! En daar kunnen we jouw hulp de komende tijd goed bij gebruiken, zo lang de actie loopt (dat is tot 18 juni). Van elke donatie mogen wij de helft zelf houden, dus dat kan aardig oplopen!

Wat kunt je doen om ons te helpen?

Je steunt ons natuurlijk al als lid, vriend of bezoeker van onze voorstellingen. Hoewel een extra donatie natuurlijk altijd welkom is, verwachten we dat uiteraard niet van je. Maar je kunt ons wel op een andere manier helpen om zo veel mogelijk geld in te zamelen!

Breng iedereen in je omgeving op de hoogte van deze actie en verwijs naar de actiepagina. Dit kun je doen per mail, via facebook, mondeling of op welke manier dan ook. Op de actiepagina zijn diverse knoppen met kant-en-klare teksten zodat je gemakkelijk kunt delen via social media, mail en zelfs whatsapp (open de site op je mobiel). Maar er zijn meer mogelijkheden:

  • Deel alle Facebookberichten van De Schakel over de AnjerActie op je eigen pagina, liefst met een persoonlijke tekst bij het bericht.
  • Maak een eigen post op facebook waarin je in je eigen woorden aan je vrienden vertelt waarom je hun vraagt te doneren en wat ze daarmee voor jou persoonlijk kunnen doen (voor jou als lid, als vriend of als bezoeker van onze voorstellingen, vertel waarom De Schakel gesteund moet worden volgens jou)
  • Strooi zo veel mogelijk rond met #anjeractie of @anjeractie in je posts.
  • Als je zelf een donatie doet, deel dat dan op social media. Goed voorbeeld doet goed volgen…

En als je écht de smaak te pakken hebt:

  • Ga naar de actiepagina van De Schakel en start je eigen team of je eigen actie. Die kun jij dan zelf delen en verspreiden.
  • Meld je aan om in de collecteweek een wijk te lopen. Doe dat zo snel mogelijk, want dan hebben we nog even tijd om een wijk te claimen en een collectebus aan te vragen. Met z’n tweetjes lopen is leuker, en hoe meer wijken hoe meer geld we ophalen! Ook hiervan is de helft voor De Schakel!

Waarom is het belangrijk om mee te doen?

Allereerst is het steunen van cultuur via dergelijke acties natuurlijk altijd belangrijk. Niet alleen voor De Schakel, maar ook voor onze zusterverenigingen en bijvoorbeeld zang-, dans- en muziekverenigingen in de buurt. Zonder hun zijn er ook weinig evenementen waar wij zelf aan kunnen meedoen, en kunnen we ook bij bijzondere voorstellingen (jubilea bijvoorbeeld) de samenwerking niet opzoeken!

We zijn als vereniging op zoek naar andere manieren om wat extra geld in te zamelen. De subsidiekraan van de gemeente gaat steeds verder dicht, de bezoekersaantallen en advertentie-inkomsten zijn de afgelopen jaren teruggelopen. Het is belangrijk om andere inkomsten te genereren om te kunnen blijven doen wat we doen. Van het bedrag dat wij ophalen in het kader van de AnjerActie mogen wij de helft houden! Directe inkomsten dus! Hoe meer je de berichten deelt, hoe meer mensen doneren, hoe meer we ook zelf eraan overhouden dus! Daarmee hopen we wat investeringen te kunnen doen, zoals aan het SchakelTheater. Daar kunnen we zo vaak spelen als we willen, tegen lagere kosten, en daar kunnen we aan verhuur met goede faciliteiten nog een extra zakcentje aan verdienen om het onderhoud ook te kunnen bekostigen.

Om subsidie bij het Prins Bernhard Cultuurfonds aan te kunnen vragen, is het erg handig als je aantoonbaar met de AnjerActie hebt meegedaan. Voor ons dus heel handig, aangezien we best regelmatig subsidie aanvragen. Meedoen is dus belangrijk om ook in de toekomst subsidies aan te kunnen vragen.

 

Geef een reactie