8 Vrouwen: Marina Polder (Pierrette)

Marina als Pierrette
Ik ben in het stuk ‘8 Vrouwen’ Pierette. Ik ben de zus van Marcel en de schoonzus van Gaby. Ik woon niet in het grote huis van de familie. Om eerlijk te zijn ben ik het Zwarte Schaap van de familie. Dit komt omdat zij de manier waarop ik leef, maar niets vinden. Maar zij hebben makkelijk praten.

Ik ben zelfbewust, een tikkeltje sarcastisch en zeker niet bang voor een confrontatie met de familie!! Ik zie er goed uit, al zeg ik het zelf. Ik ben gelukkig altijd in de omstandigheden geweest dat ik mezelf goed kon kleden. Ik kon mezelf altijd goed onderhouden. Helaas heb ik het nu financieel niet meer zo goed.

Marcel is mijn enige familielid. We hadden altijd weinig contact, want zoals ik al zei, mijn levensstijl werd niet zo geapprecieerd door de familie. Het contact met mijn schoonzus Gaby en mijn nichtjes is nooit tot stand gekomen. Marcel hield me bij hen weg.

Mijn leven is niet over rozen gegaan. Het was een onrustig bestaan wat ik heb geleid. Ik ben ook nu terug in het dorpje waar mijn familie woont. Ik heb lang in Parijs gewoond. Daar gebeurde tenminste wat. Ik wilde graag contact met mijn broer, maar echt succesvol was dat niet.

Marina in het echte leven
In het echte leven ben ik Marina Polder. Ruim 25 jaar ben ik lid geweest van een andere toneelvereniging, waar ik altijd met veel plezier heb gespeeld. Helaas hield de vereniging op met bestaan en toen heb ik een periode niet gespeeld. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en sinds kort ben ik lid van Toneelvereniging De Schakel. De rol van Pierette is weer mijn eerste rol. Dat was even wennen. Het is wennen als je met een nieuwe club mensen speelt en het kost wat moeite om te voelen wie mijn personage is. Daar is echt even tijd voor nodig. In eerste instantie begin je dan vooral met het lezen van het stuk. En om eerlijk te zijn, het is niet mijn favoriete stuk, maar hoe de regisseur Sidney het aanpakt, dat gaf en geeft veel vertrouwen. Ik heb mijn personage steeds beter leren kennen en ik herken ook wel wat dingen van mezelf in dat personage. Pierrette is duidelijk een sterke vrouw die weet wat ze wil. Vooral de stukjes die ik speel met Gaby (Lilian) vind ik erg leuk en dat zijn dan ook de stukken die je mooi kunt uitdiepen. In het leren van de tekst is veel tijd gaan zitten. Gelukkig heb ik een geduldige moeder die graag met mij wilde oefenen. En ook tijdens de repetities wordt daar hard aan gewerkt. Ja, zo’n repetitieavond is best hard werken, maar gelukkig hebben we ook heel veel lol met elkaar.

Geef een reactie