8 Vrouwen: Sanne van der Wateren (Louise)

Sanne als Louise
Ik ben in het stuk ‘8 Vrouwen’ Louise, het dienstmeisje van het gezin waar het stuk over gaat. Ik ben nog niet zo lang in dienst. Mijn werk vind ik echt niet zo leuk, maar ja, ik moet toch geld verdienen. Om eerlijk te zijn, ik ben een jongedame die eigenlijk helemaal niet zo graag werkt, maar ik hou wel van geld en aanzien. Graag word ik belangrijk gevonden en gezien door de mannen. Ik kom uit een arm gezin en ik wil er alles voor doen om mezelf daar uit te vechten. Er is tenslotte meer in het leven dan armoede. Geld is daarom voor mij erg belangrijk.

Meneer Marcel heeft ervoor gezorgd dat ik hier in dit huis mocht komen werken. Ik ben in het huis gekomen via meneer en daar ben ik blij om. Meneer is de enige reden dat ik het volhoud in dit huis. Ik vind de mensen die hier wonen ronduit vervelend; Augustine, met haar overdreven gedoe, werkt mij op m’n zenuwen. Chanel vind ik een betweter en een zeurkous. Constant zegt zij mij wat ik moet doen en wat ik allemaal fout doe. Die Gaby mag ik helemaal niet, ik zie haar nog liever gisteren dan vandaag vertrekken. Haar orders en opdrachten zijn ronduit vervelend, maar ja, ik moet wat…

Sanne in het echte leven
In het echte leven ben ik Sanne van der Wateren, 31 jaar oud en ik woon in Amersfoort. Bij De Schakel speel ik nu al zo’n 6 á 7 jaar toneel. Op sommige punten wat het makkelijk om mij te verplaatsen in deze rol. Het verzorgen van de medemens ligt mij wel. De rest van de rol staat gelukkig ver van mij af. Ik zou het niet kunnen om mezelf anders voor te doen dan ik ben. Dat lijkt me heel vermoeiend.

Louise en ik lijken gedeeltelijk toch ook wel op elkaar. Zelf kijk ik vaak de kat uit de boom. Ik kijk dan graag hoe andere mensen zaken aanpakken en of ik daar dan zelf iets van kan leren. Louise kijkt graag van de zijlijn stiekem mee. Wat we ook gemeen hebben is dat als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook volledig voor. Dat doet Louise ook. Alleen Louise haar motieven zijn hierbij niet echt zuiver.

Geef een reactie