8 Vrouwen: Anne-Claire al Awqati (Suzan)

Anne-Claire als Suzan
Ik speel in het stuk ‘8 Vrouwen’ Suzan. Suzan is de oudste (25 jaar) van 2 dochters van een welgesteld gezin. Suzan is een lieve, verstandige, jonge vrouw die in de bloei van haar leven is en midden in het leven staat. Suzan heeft een heerlijke jeugd gehad. Ze kan het met iedereen van het gezin goed vinden. Met name met de huishoudster Chanel, zij betekent echt heel veel voor Suzan. En zelfs met haar tante Augustine.

Hoewel Suzan haar familie zeer waardeert, weet ze ook wel dat er meer in de wereld te beleven valt. Ze heeft het veilige nest dan ook verlaten en is de wereld gaan ontdekken. Op dit moment studeert zij in Engeland, maar voor de kerstdagen komt zij terug naar huis. En wat haar daar allemaal te wachten staat… dat had zij in Engeland niet kunnen bedenken. Daarbij heeft zij nog wel iets te vertellen thuis, en over hoe ze dat moet aanpakken, heeft ze al wel wat slapeloze nachten gehad.

Anne-claire in het echte leven
In het echte leven ben ik Anne-Claire al Awqati. Ik ben 30 jaar oud. Al 9 jaar speel ik toneel bij De Schakel. Vroeger als kind speelde ik al toneel bij verschillende kindertoneel- en musicalgroepen.

Ik vind het enerzijds wel en anderzijds niet moeilijk om Suzan te spelen. Volgens Sidney, de regisseur, en volgens mijzelf ook wel af en toe, lijkt Suzan erg op mij. Hierdoor kan ik vaak “als mezelf” reageren. Aan de andere kant vind ik haar zakelijke houding in de super emotionele situatie heel onnatuurlijk. Hier heb ik moeite mee. Hoe je uiteindelijk iemand speelt die niet bij jezelf past, is een kwestie van je er gewoon aan overgeven. Iemand anders zit anders in elkaar en dat moet je dan accepteren om zo iemand te kunnen spelen. Een kwestie van gewoon doen. Suzan besluit om deze houding aan te nemen in deze situatie. Anne-Claire had dat niet gekund. Maar ja….. Suzan is dan ook een ander persoon!

Geef een reactie