8 Vrouwen: Hetty Hennis (Oma)

Hetty als Oma
Ik ben in het stuk ‘8 Vrouwen’ Moeder en Oma. Al jarenlang ben ik weduwe en sinds ongeveer een jaar woon ik, samen met mijn jongste dochter Augustine, die nog steeds bij mij inwoonde, in huis bij mijn oudste dochter Gaby en haar gezin. Helaas zal Augustine haar hele leven wel ongetrouwd blijven. Dat komt omdat zij een zwakke gezondheid heeft.

Het is mij niet voor de wind gegaan. Zelf kwam ik uit een welgesteld gezin, maar doordat ik jong weduwe werd, moest ik gaan werken voor de kost om mijn beide dochters groot te kunnen brengen. Daarbij komt ook nog, zoals ik al eerder schreef, dat mijn jongste dochter Augustine een zwakke gezondheid heeft en van kinds af aan al veel extra zorg nodig heeft gehad. Gaby was als kind een lastpak. Zij begreep niet zo goed dat haar zusje Augustine nu eenmaal meer aandacht nodig had dan zij. Gelukkig is Gaby goed terecht gekomen. Ze heeft aan Marcel echt een fijne man.

Diep van binnen ben ik een zachtaardige vrouw met een groot empathisch vermogen en heb ik echt een lief karakter. Heus waar! Maar ja, het leven heeft mij hard gemaakt. Dat komt omdat ik altijd zo heb moeten vechten. Nu noemen ze mij een onruststoker en een leugenares. Maar ja, ik moet toch wat om voor mijzelf op te komen?! Eigenlijk heb ik met niemand echt een goede band. Behalve dan met mijn schoonzoon Marcel. Hij is echt een lieverd. En ik hou ook echt wel van mijn oudste kleindochter Suzan. Het is alleen jammer dat zij tegenwoordig zo ver van ons vandaan woont.

Voor de rest houd ik graag mijn lippen op elkaar als het gaat over het geld en de aandelen die ik heb geërfd van mijn vader. Dat hoeft niet iedereen te weten. Ik bepaal graag zelf wat ik daarmee doe. Daar hebben mijn twee dochters zich niet mee te bemoeien!

Hetty in het echte leven
In het echte leven ben ik Hetty Hennis, geboren te Amsterdam op 9 september 1944. Ik ben zelf in het echte leven ook snel weduwe geworden; na een huwelijk van 10 jaar. Later ben ik, na een relatie van 30 jaar, gescheiden. Na deze periode ben ik in november 2011 lid geworden van De Schakel. Ik heb een tijdje in Duitsland gewoond en daar had ik een buurvrouw die lid was van een amateurtoneelgezelschap. Ik hielp haar in die tijd vaak met het repeteren van haar tekst. Toen ik terugkwam in Nederland na het verbreken van de relatie, besloot ik om iets leuks te gaan doen en heb ik mij aangesloten bij De Schakel. Ik heb inmiddels diverse rollen gespeeld en, als ik goed heb geteld, dan is dit mijn tiende rol!

In deze rol kan ik mij volledig inleven, zo hier en daar herken ik ook wel wat dingen van mijn personage in mijzelf.

Geef een reactie