We zijn eruit voor de jubileumavond!

De jubileumavond (we bestaan dit jaar 85 jaar) staat vooralsnog gepland voor zaterdag 13 april in het SchakelTheater. We zijn nog even in overleg om het te verzetten naar de 20, mocht dat inderdaad gebeuren dan berichten we iedereen daar natuurlijk over! De repetities zijn op de maandagavonden onder leiding van Wilco (eenakters) en Sidney (improvisatie).

Belangrijker dan de exacte datum: de invulling. En gelukkig kunnen we mededelen dat we eruit zijn qua wat we gaan spelen en wie er gaan spelen! We hebben misschien wel nog wat helpende handjes achter de schermen nodig (licht, geluid, souffleuse en rekwisieten), dus als je daar iets in kan betekenen, laat het even weten aan Sidney!

Twee succesvolle eenakters op herhaling
We hebben twee eenakters geselecteerd uit alles wat we de afgelopen jaren aan eenakters al hebben gespeeld. We hebben gekozen voor een mooi serieus stuk en voor een absurd hilarisch stuk. De regie is in handen van onze nieuwste aanwinst (hopelijk!!) Wilco Herrema!

“De Brief” is een wat zwaardere eenakter van Loek Elich en werd eerder op de eenakteravond 2015 in het clubgebouw gespeeld door Mirjam en Hetty. Dit keer spelen Marina en Lilian twee vriendinnen, waarvan de één de ander ineens ervan verdenkt dat ze een affaire had met haar in de oorlog omgekomen echtgenoot.

In de komische eenakter “High Tea” van oud Schakel-lid Monique Bandèl zetten twee echte Gooische dames het op een zuipen en leren we de echte betekenis kennen van ‘hautain’, ‘onbeschoft’ en alles daar tussenin. Als ze ladderzat zijn komt de slagersvrouw Dora ook nog eens verhaal halen. Ook dit stuk speelden we op de eenakteravond van 2015, toen door Monique, Jacqueline, Mirjam en Sanne. Jacqueline en Mirjam spelen dezelfde rol. Debby speelt de asociale kakker Marie-Louise. Wie de ober speelt ligt nog even aan de uiteindelijke datum.

Improvisatie: De vloer op
Verder zijn we al van start gegaan met het andere deel van de avond: trainingen op het gebied van improvisatie; anders dan wat we eerder hebben gedaan, zijn we nu bezig om scenes te improviseren á la “de vloer op”. Niet per sé grappig dus, en niet met suggesties uit het publiek maar met een lastig gegeven van de spelleider waar de spelers mee aan de haal kunnen gaan. De meeste spelers van de eenakters zullen ook ‘de vloer op’ gaan. De trainingen geeft Sidney, die op de avond zelf ook ‘spelleider’ is.

Na de eenakters en de improvisatie is er ruimschoots de gelegenheid om te proosten op ons jubileum en een lekker hapje en drankje te nuttigen, vergezeld van live-muziek. Het belooft een leuke avond voor ons, onze relaties en ons publiek te worden, dus zorg dat je erbij bent!

Geef een reactie