Jubileumfestival Spant niet op 3 maart

Enige tijd geleden benaderde Spant! de lokale verenigingen met een mooi aanbod: een festival speciaal voor de verenigingen, als cadeautje van het jubilerende theater dat dit jaar 50 jaar bestaat. Na een oriënterend gesprek kwam op tafel dat er wel meer nodig was dan optredens van de lokale verenigingen om onderscheidend te zijn van ikToon en om meer publiek te genereren. Spant ging hierover nadenken, maar vroeg ons allen wel om aan te geven of we een optreden zouden kunnen verzorgen. Uiteraard kunnen wij dat!

De datum die Spant in gedachten had was in januari, maar dat was voor alle verenigingen te kort dag, dus werd 3 maart gekozen. Inmiddels heeft Spant laten weten dat ze het niet op die termijn en met het budget rond gaan krijgen om een paar grote publiekstrekkers in te schakelen, zonder dat dat de aandacht afleidt van de verenigingen waar het om moet draaien. Ze hebben daarom besloten terug naar de tekentafel te gaan om opnieuw te kijken hoe ze de verenigingen in het zonnetje kunnen zetten door veel publiek te trekken en er echt een succes van te maken. 3 maart gaat dus niet door, de nieuwe datum wordt later bekend gemaakt en dit kan voor de zomer of misschien zelfs het begin van het nieuwe theaterseizoen zijn.

Voor ons betekent dit dat we niet op die korte termijn een bijdrage hoeven te leveren. Dat zou geen probleem zijn omdat we iets kunnen doen uit de jubileumvoorstelling, maar de vraag is of dat tegen die tijd al helemaal goed neergezet zou kunnen worden. Die zorg is er niet meer en als de nieuwe datum bekend is, zullen we bekijken of we alsnog iets van die voorstelling doen of dat we al een voorproefje van “Snorro” kunnen geven om publiek te trekken.

Wordt vervolgd dus…

Geef een reactie