Veel geleerd bij workshop Grotesk Spelen

Op zondag 16 juni werd in het clubgebouw de workshop “Grotesk Spelen” gegeven door Edwin Klazinga, werkzaam bij Theater Rotterdam (voorheen Ro-theater), de groep die “Snorro” maakte. Hij gaf ons met diverse oefeningen veel tips en trucs om nog groter en overdrevener te spelen dan we al doen. Onder andere door een dier te worden dat bij je personage past en door verschillende soorten energie in je manier van spelen te leggen, kun je bepaalde typische dingetjes van een personage nog veel meer uitvergroten, of in geval van een dubbelrol nog veel meer verschil tussen de personages laten zien. In het tweede deel van de workshop zijn we vooral met stukjes van scenes aan de slag gegaan, die direct al een stuk beter werden.

De deelnemers hebben veel geleerd en gaven aan ook veel van het geleerde in praktijk te kunnen brengen bij Snorro. En het was op de eerste repetitie na de workshop al zichtbaar. Een fijne opsteker: nadat we aan het begin van de workshop wat stukjes lieten zien, was Edwin al superenthousiast en hij wil er alles aan doen om te komen kijken. “Wat moet ik nog doen hier?! Ik dacht dat ik bij amateurs kwam, maar je hebt amateur en amateur!!”, zei hij. Dat is toch best een mooi compliment van een professional, met nog een paar maanden te gaan om alles nóg beter te maken!

Hopelijk kunnen de deelnemers degenen die er helaas niet bij waren nog meetrekken, zodat iedereen op 21 december heerlijk de overdrijving kan opzoeken!

Geef een reactie