Update repetities “Goed Fout”

We zijn inmiddels ruim 2 maanden op weg met de repetities van de voorjaarsvoorstelling “Goed Fout” (11 t/m 14 juni in het SchakelTheater). We hebben het over een andere boeg gegooid: eerst hebben we het stuk meerdere keren met elkaar gelezen en het verhaal, de personages, de relaties en alle diepere lagen flink uitgeplozen. Half februari zijn we pas begonnen met de mis-en-scene en we hebben afgelopen week het laatste stuk gezet. Dat is dus in 4 weken gelukt en we hebben met elkaar wel een beetje vastgesteld dat de mis-en-scene een stuk sneller gaat als je het stuk al veel beter kent dan als je het voor het eerst leest. Je weet bijvoorbeeld al dat je boos of onzeker over iets bent dat ter sprake komt, en zal als speler zelf al geneigd zijn om dan op te staan of weg te lopen of je af te wenden: het gevoel geeft je al een boel mee voor de mis-en-scene. Tot zover een geslaagd probeersel dus!

Maandag gaan we voor het eerst het hele stuk doorspelen. Nog wel hier en daar met boekjes want het gaat nu nog even om het doorspelen en de mis-en-scene, en om een totaalbeeld te krijgen van waar we nu staan. De week daarna gaan we wat belangrijke stukken verbeteren en speloefeningen doen om de diepere lagen en de emoties er nog beter of heftiger of natuurlijker uit te laten komen. En de week daarna (eind maart) is het al zover, dan moeten de boekjes al weg en alles uit het hoofd! Heel spannend, maar alle vertrouwen in de spelers en de souffleuse! Vanaf eind maart is dus de mis-en-scene compleet, zijn emoties en relaties en personages al grotendeels eigen gemaakt en uitgediept en zit de tekst er ook in. Dan hebben we nog ruim 2 maanden voor herhalen, verbeteren, herhalen, verbeteren en dan nog meer herhalen, zodat alles samenkomt en goed in de hoofden zit bij de voorstelling.

Ondertussen is ook redelijk duidelijk hoe we het met decor gaan doen en gaan twee handige heren aan de slag om dit in elkaar te zetten. Hierbij maken we zo veel mogelijk gebruik van materialen die we al hebben. Waarschijnlijk hebben we alleen een paar rollen behang nodig. Het wordt een conceptueel en grauw decor, wat de mogelijkheid biedt om het maximale uit de beperkte speelruimte te halen door kleine aanpassingen. Als je immers veel aan de verbeelding van het publiek overlaat, hoef je ook weinig te veranderen om het spel naar een andere ruimte te verplaatsen!

Aangezien we al best ver zijn en er al veel in zit, hebben we wel behoefte aan wat publiek om ons van feedback te voorzien. Komen de dubbele lagen er al uit zoals wij die bedacht hebben? Is de verhaallijn duidelijk? Zijn de relaties helder? We willen leden die niet bij de productie betrokken zijn dan ook vragen om de 16e en/of maandag de 30e te komen kijken bij de repetitie en ons feedback te geven. We hopen op een goede opkomst!!

Geef een reactie