Repetities gaan van start: wat en wanneer?

Komende week beginnen de repetities van zowel de stukken voor de jubileumavond op 13 april als de najaarsvoorstelling “Snorro” op 21 december in Spant!. Wat gebeurt er en wanneer?

Maandag(en)
Maandag 7 januari is de start van de repetities voor de jubileumavond op 13 april, zegmaar de voorjaarsvoorstelling in het clubgebouw. We zullen meerdere kleine stukken spelen en we zullen ook wat met improvisatie gaan doen. Voor het improvisatie-gedeelte zal Sidney de trainingen leiden, maar zal de input vooral vanuit de spelers gaan komen. Voor de andere stukken zullen we nog een keuze moeten maken, dat doen we de 14 als zeker is wie er meedoen en wat we daarmee kunnen bezetten. De repetities zijn op de maandagavonden. Een deel van de voorstelling zullen we spelen tijdens een klein festival in Spant! ter gelegenheid van hun 50-jarig jubileum, op zondag 3 maart. We kunnen ook nog een stuk doen tijdens het SchakelTheaterCafé van zondag 10 maart. Dit biedt ons de mogelijkheid om de stukken vaker dan één keer te spelen, maar ook om een soort ‘tryout’ voor onze jubileumavond te doen.

Donderdag(en)
Aanstaande donderdag 10 januari wordt de rolverdeling voor de najaarsvoorstelling “Snorro, de gemaskerde held” bekendgemaakt. Na de bekendmaking gaan we het stuk meteen lezen. We vragen iedereen om hierbij aanwezig te zijn. De repetities zijn op donderdagavonden en onder regie van Jean Voormeer, die eerder grote voorstellingen bij ons regisseerde. Het exacte repetitieschema zal later bekend worden gemaakt. Hierbij proberen we na april wat extra te repeteren op maandagen, evenals in de laatste weken voor de voorstellingen. In het schema zullen we ook een paar weekenddagen inplannen voor repetities/doorlopen en wordt de planning voor decorbouw meegenomen. Dit alles naar aanleiding van de nabespreking van de afgelopen najaarsvoorstelling.

Wat ga jij doen?
Een aantal leden heeft al aangegeven dat hun deelname op de maandagen afhankelijk is van of ze een rol hebben in de najaarsvoorstelling. En dat is begrijpelijk. Het volgende is hierbij van belang:

Als je met het voorjaar wil meedoen, kom dan maandag. Mocht donderdag blijken dat je een rol hebt en je het niet zien zitten om allebei te doen, dan kun je nog rustig afhaken voor de maandag. Ben je er maandag niet en blijkt donderdag dat je geen rol hebt? Dan kun je de maandag erop alsnog aansluiten, geen probleem. Als je allebei wil doen dan kan dat uiteraard ook. Maak je geen zorgen over tekst van twee rollen tegelijk: als je in het voorjaar speelt, zal dat geen hele grote rol met veel tekst zijn (want we spelen meerdere kleine stukken). Tegen de tijd dat je je tekst voor najaar moet gaan leren, is de voorjaarsvoorstelling al geweest. En als je meedoet met het imrovisatiegedeelte, dan hoef je helemaal geen tekst te leren.

Het enige wat je dus hoeft te doen is voor jezelf de afweging te maken of je wel of niet twee avonden per week met toneel bezig wilt zijn. Als je dat wil en kan, super fijn dan kun je aan beide producties meedoen! Liever niet? Geen probleem, je kunt na de bekendmaking van rolverdeling van het najaar besluiten of je wel of niet meedoet met het voorjaar.

En speel je niet? Dan zijn er ook altijd veel dingen te doen achter de schermen: souffleren, techniek, rekwisieten, kleding, helpende handjes… stilzitten is niet nodig 🙂

Geef een reactie