Gezellige nieuwjaarsreceptie

Afgelopen donderdagavond 3 januari was de nieuwjaarsreceptie in het clubgebouw. Er waren een paar leden afwezig, maar de meeste leden waren er. Van de genodigde externen waren één van onze vrienden en de regisseur van de najaarsvoorstelling Jean Voormeer aanwezig.

Het was ‘gezellig druk’ in het leuk aangeklede clubgebouw en er waren veel verschillende hapjes. Om 21:00 hield Sidney zijn nieuwjaarstoespraak. Ter gelegenheid van het jubileumjaar keek hij niet terug op het afgelopen jaar, maar op de afgelopen 10 jaar, dus sinds het 75-jarig bestaan. Hij benoemde wat hij allemaal had zien veranderen in die jaren, maar ook wat er al die tijd hetzelfde is gebleven, in positieve zin. Het ledenaantal is ongeveer gelijk aan 10 jaar geleden, hoewel de samenstelling van de groep enorm is veranderd. Er zijn veel mensen vertrokken, veel mensen bij gekomen en de groep is veranderd. Onveranderd blijft het feit dat we nog steeds mooie producties maken en onze gezamenlijke hobby met zo veel plezier beleven in ons clubgebouw. En dat is bijzonder, in een tijd waar veel zusterverenigingen zijn opgeheven of uit hun repetitieruimte zijn gezet door verhuurders. Onze kracht is dat we er, soms na wat trekken aan een terminaal ogend paard, toch met elkaar alles aan doen om successen te behalen, maar ook dat we flexibel zijn. We doen niet ‘wat we altijd doen’, maar blijven kritisch kijken naar wat mogelijk en haalbaar is en wat we zelf willen. Improvisatie, spelen op locatie, noem het maar op. Sidney benadrukte dat we nog steeds een gekke familie zijn. Een bonte verzameling mensen waar toch ergens een steekje los zit (anders doe je dit niet), maar die er voor elkaar is, ook op persoonlijk vlak rondom overlijden en geboorte en alles daar tussenin.

Aan het eind van de toespraak werd er geproost op onze mooie club en het jubileumjaar dat van start is gegaan en waarin leuke producties op de planning staan. De rest van de avond is er gezellig gepraat, hebben met name nieuwe leden meer kennis gemaakt met andere leden en hebben we ons nieuwste lid, Wilco Herrema, mogen verwelkomen. Hoera, een man erbij!!

Het was een mooie aftrap van een nieuw toneeljaar, een jubileum, en we gaan vol frisse moed en energie weer mooie stukken op de planken zetten! Een gelukkig, gezond, creatief en succesvol 2019 gewenst allemaal!!

Geef een reactie