Najaarsvoorstelling geweldige afsluiting van het jaar

Op zaterdag 17 december kwamen we iets over 12 uur binnen bij Spant!. We hebben nieuwe decorpanelen gemaakt die we meerdere keren kunnen gebruiken en die heel makkelijk op te bouwen zouden moeten zijn. De vuurdoop was bij deze najaarsvoorstelling en is geslaagd! Het decor stond vrij snel, waarna we alles konden uitlichten en de rekwisieten allemaal klaar konden leggen.
Halverwege de middag kwamen de spelers aan en konden we een korte doorloop doen van alle wisselingen en technische stukjes en nog een paar stukjes waar het op de afstand en timing aankwam. Dit verliep allemaal redelijk soepel en volgens planning.
Na het eten gingen de spelers in de grime en kwam het publiek voorzichtig binnendruppelen. De vips werden in de speciale vip-hoek ontvangen met een drankje. Om kwart voor acht gingen de deuren open en zochten de bezoekers hun plaatsen op, terwijl backstage de spelers nog even een kleine pep-talk kregen van de regisseur. Iets over acht gingen we van start.

De eerste helft leek wat stroef te gaan, hoewel de spelers er goed de vaart in hadden. Er was vooral veel uitleg van de situatie en nog weinig hilarische momenten. Toch werd er al best wat afgelachen door het publiek. Na een extra zetje in de pauze, ging de tweede helft een stuk beter. Het publiek was lekker opgewarmd en dat gaf de spelers ook veel extra energie. Qua timing en handelingen verliep alles precies zoals het gaan moest en leidden de onmogelijke situaties van de personages tot veel gelach in de zaal, meer dan eens met een spontaan applaus erbij!

Na de voorstelling en de uitreiking van de tombolaprijzen werd het publiek bij de uitgang van de zaal ontvangen door de spelers. Zij kregen enorm veel complimenten en hele positieve reacties. Ook naderhand op facebook en via andere kanalen hebben we nog hele positieve reacties ontvangen van mensen die een heerlijke avond hebben gehad.

Het bleef die avond nog lang gezellig bij de afterparty in het clubgebouw. De volgende dag waren de meesten weer in het clubgebouw om het decor weer uit de vrachtwagen te laden en het clubgebouw weer aan kant te maken. Bij de nabespreking werden nog wat aandachtspunten, maar vooral heel veel positieve ervaringen uitgewisseld. We kijken terug op een hele mooie afsluiting van 2016 en gaan met veel enthousiasme de mooie producties die voor 2017 op de planning staan tegemoet!

Foto’s van de voorstellingsdag vindt u op onze website in het fotoboek en uiteraard op onze facebookpagina.