Livemuziek bij Snorro gaat niet lukken

Afgelopen donderdag was Ramon bij de repetitie aanwezig. Voor de repetitie hadden we een gesprek met hem over de mogelijkheden voor live-muziek bij de voorstelling. Hij zit in de Mexicaanse Marriachiband die bij de originele versie van het RO-theater de live-muziek verzorgde. We hoopten dat zij ook bij ons zouden kunnen spelen.

Helaas blijkt dit niet mogelijk. We dachten dat het wellicht makkelijk zou zijn omdat ze de nummers al kennen, maar de bezetting van toen is niet meer helemaal hetzelfde, dus voor de helft van de 6 bandleden zou de muziek toch opnieuw ingestudeerd moeten worden. Daarnaast blijkt het budget dat wij hiervoor kunnen vrijmaken bij lange na niet genoeg om hun prijs te benaderen. Ze hebben hier al wat minder voor aangegeven dan normaal, maar het zijn nu eenmaal profs die hier toch ook wat tijd in moeten stoppen en daar moet een vergoeding tegenover staan.

Gelukkig hebben we wel contact met Ramon en gaat hij nog kijken wat er voor andere mogelijkheden zijn. De meest voor de hand liggende oplossing is nu dat we orkestbanden van hun krijgen die we kunnen gebruiken (wellicht tegen een kleine vergoeding). Dit betekent dat we nummers niet makkelijk hoger of lager kunnen zetten. In gevallen waar dat problemen geeft, moeten we zoeken naar een oplossing (en die zijn er zeker wel). Jean overweegt nog of we dan wellicht een bandje van figuranten gaan samenstellen dat playbackt, aangezien er wel meer effecten en geintjes en knipogen in het stuk zitten.

Het is jammer dat het niet live lijkt te gaan lukken. De verwachting is ook niet dat we op korte termijn een andere goede maar goedkopere Marriachiband kunnen vinden (deze zoektocht heeft eerder dit jaar niet veel opgeleverd namelijk). De band zou al niet voor veel extra publiek gezorgd hebben (hun familie komt niet snel kijken, zullen we maar zeggen) en qua begroting is het eigenlijk helemaal niet erg dat er een grote kostenpost vervalt. Voor de beeldvorming: de kosten voor de productie liggen rond de 10.000 euro (begroot). Hier zou voor een 6-koppige band nog bijna 8.000 euro bijkomen. Het moge duidelijk zijn dat dat een iets te grote kostenpost is. Ter vergelijking: dit zijn 530 kaarten EXTRA, we zijn al blij als we dat totaal halen…

Kleine tegenslag, maar er gaat ook heel veel goed en ook dit gaan we uiteraard weer oplossen! Heb jij nog een suggestie of idee hiervoor, laat het weten aan Jean of Sidney, dan kijken we naar de opties!

Geef een reactie