Hier zijn ze dan: Johan en Samir

Vorige week hebben we de audities voor twee van de drie hoofdrollen van Zina’s Reis gehad in het clubgebouw. Ondanks dat er geen aanmeldingen waren, was er toch best wat opkomst. Een kandidaat voor de rol van Johan en 4 kandidaten voor de rol van Samir. De kandidaten hebben de beginscene een paar keer gespeeld. Daarna hebben we wat oefeningen op boosheid gedaan en vervolgens hebben ze het vervolg van de scene gespeeld, met wat regie-aanwijzingen van Monique.

Van de kandidaten voor Samir waren er twee die helaas een te oud uiterlijk hadden en ook te veel moeite hadden met het begrijpend lezen (en dus spelen) en het begrijpen van de aanwijzingen. Van de overige twee kandidaten sprong er eentje uit. Bovendien vormde hij een goede match met Johan, het klikte tussen de twee. Dus met trots presenteren wij u:

Denyell de Waal

Majed Adham

Denyell de Waal (14) als Johan, de Nederlandse hoofdrol. Denyell heeft al veel ervaring; hij doet al een paar jaar musicalklas. Hij heeft een goede intonatie en articulatie en pakt aanwijzingen heel snel op.

Majed Adham (15) als Samir, de zoon van Zina waarmee zij vlucht uit haar geboorteland. Majed woont in Naarden met zijn familie. Zij zijn nog niet zo lang geleden gevlucht uit Syrië, maar hij spreekt en begrijpt al best goed Nederlands. Hij speelt leuk ook al heeft hij geen ervaring en kan de aanwijzingen prima toepassen.

De jongens die niet voor de rol van Samir zijn gecast, is wel gevraagd om andere rollen te spelen. Hopelijk zeggen ze daar ook allemaal ‘ja’ tegen. Dan zijn we alleen nog op zoek naar een Zina! Wordt vervolgd…